Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juli 2004

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol

Goor

Dinsdag 6 juli controleerden politieagenten omstreeks 01.50 uur op de Grotestraat in Goor een 27-jarige automobilist uit Goor. Omdat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,67 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-083590)

Bedrijfsauto gestolen

Man doet aangifte van diefstal van een Opel Combi met hierin een grote hoeveelheid schildersbenodigdheden

Oldenzaal

Een 43-jarige man uit Oldenzaal deed aangifte van diefstal van een donkerblauwe Opel Combi voorzien van het kenteken VH-RS-34. De auto werd gestolen op maandagavond rond 21.30 uur aan de Steenstraat in Oldenzaal. De bestuurder moest even wat afleveren en liet de sleutels in het contact zitten. Toen hij vijf minuten later terugkwam, was de auto verdwenen. Op het dak van de auto zit een zwarte imperiaal en op de auto staat in gele letters de naam van een schildersbedrijf. In de auto bevond zich een grote hoeveelheid schildersbenodigdheden (waaronder potten verf en kwasten) met een waarde van ongeveer E 1.500,-. (bps: 04-083550)

Insluiping

Man steelt geld uit woning; eigenaar doet aangifte

Denekamp

Maandagmorgen 5 juli zag een van de bewoners van een woning aan de Julianastraat in Denekamp een nog onbekende man in huis lopen. De man was via een niet afgesloten deur de woning binnengelopen, had geld weggenomen en was er vervolgens vandoor gegaan. Een 21-jarige bewoner deed aangifte. Het signalement van de dader is als volgt: een man van ongeveer 30 jaar oud van vermoedelijk Turkse afkomst. Hij is 1.65 a 1.75 meter lang en heeft halflang zwart haar op kaakhoogte. Hij droeg een zwart jack (vermoedelijk trainingsjack), een blauwe vale spijkerbroek en vermoedelijk witte sportschoenen. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen. (bps: 04-083192)

Twee verdachten aangehouden

Auto met vermoedelijk gestolen autoradio's wordt door de douane aangetroffen; politie houdt de beide inzittenden aan

De Lutte

Maandagmiddag 5 juli controleerde de douane op de afrit van de A1 bij De Lutte een auto met Duits kenteken. In de auto werden een aantal autoradio's aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Politieagenten hielden de twee inzittenden, 23-jarige Litouwers, vervolgens aan. De auto waarin zij reden, bleek niet verzekerd te zijn en voorzien te zijn van valse kentekenplaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-083479)

Automobilist aangehouden

Bij controle blijkt een automobilist onder invloed van alcohol en blijkt zijn rijbewijs ingevorderd te zijn

Oldenzaal

Politieagenten controleerden dinsdag 6 juli omstreeks 03.30 uur een 32-jarige automobilist uit Oldenzaal op de Titus brandsmastraat in Oldenzaal. Omdat het vermoeden bestond dat hij teveel gedronken had, werd hij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,83 promille. Verder bleek hij zijn rijbewijs was ingevorderd. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-083601)

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt gewond bij aanrijding

Ambt Delden

Dinsdagmorgen 6 juli omstreeks 08.30 uur reed een 33-jarige automobilist uit Vorden over de Kappelhofsweg in Ambt Delden. Hij verleende op het kruispunt met de Hoffmeijerweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bestelbus, bestuurd door een 49-jarige man uit Bentelo. De 49-jarige bestuurder belandde met zijn voertuig in de sloot en liep letsel aan zijn oor op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-083660)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --