HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Persbericht
6 juli 2004

Hogeschool van Amsterdam loopt voorop in de regio

De Hogeschool van Amsterdam is volgens cijfers van de IB-groep de snelst groeiende hogeschool in de regio. Dit komt door de stijging van de aanmeldingen bij de HvA tot 28 juni met maar liefst 18,3 procent. Voor het komende studiejaar hebben zich nu al 6.086 nieuwe eerstejaars studenten aangemeld.

De landelijke instroom voor de ook bij de HvA aangeboden opleidingen is tot 28 juni met 7,2 procent gestegen. De flinke groei bij de HvA is met name te danken aan het goed inspelen op marktontwikkelingen door middel van het vernieuwen van opleidingen. De opleiding Communicatie is daarvan een aansprekend voorbeeld; deze sluit naadloos aan bij de behoefte in de reclame-, marketing- en mediawereld in Amsterdam. Verder wordt veel aandacht besteed aan het actueel houden van alle opleidingen.

De HvA verheugt zich over het toegenomen aantal studenten aan de Nederlandse hogescholen en over het feit dat de instroom vooral in de gezondheidszorg en de ICT bovengemiddeld is toegenomen. Dit is ook het geval bij de HvA en dat is goed voor Amsterdam. Want de vakgebieden waar de stad de komende jaren de meeste ontwikkeling in behoeft, zijn de sectoren waarin de groei van de HvA het sterkst is.

Opleidingen die bijzonder goed scoren zijn: Voeding, Business Logistics, Bouwkunde, Civiele Techniek, de lerarenopleidingen, Ergotherapie, HBO Rechten, Technische Informatica, E-technology (Elektrotechniek), Interactieve Media, Verpleegkunde en Communicatie.

De HvA rekent erop dat de uiteindelijke instroomcijfers voor het studiejaar 2004-2005 fors hoger zullen liggen dan een jaar geleden. De HvA verwacht ook veel van de samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, waaruit onder meer schools voor Economie en Business en ICT voortkomen.

Meer informatie over de HvA vindt u op www.hva.nl

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met HvA Persvoorlichting, Jiska Schoneveld (020-570 2569) of Astrid Prummel (020-570 2608), e-mail: j.schoneveld@mc.hva.nl of a.c.prummel@mc.hva.nl.


06 jul 04 12:31