1e persbericht van dinsdag 6 juli 2004

Eindhoven 06-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden na veroorzaken aanrijding

Een 28-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 1.50 uur aangehouden op het Lodewijk Napoleonplein. Hij had kort daarvoor op de Willemstraat met zijn auto tegen de wagen van een 43-jarige Veldhovenaar gebotst. Dat gebeurde bij een inhaalmanoeuvre. De Eindhovenaar bleek bij een alcoholcontrole teveel te hebben gedronken: hij blies een promillage van ruim 1,15. Ook had de man geen geldig rijbewijs. Hij ontkende in eerste instantie dat hij had gereden, maar gaf later toch toe dat hij de wagen had bestuurd. Hij is na zijn aanhouding met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Twee verdachten diefstal gepakt

Op de Bisschop Bekkerslaan zijn dinsdag om 1.10 uur twee Eindhovenaren van 21 en 22 jaar oud aangehouden. Een getuige meldde dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een bouwkeet op het Winkelcentrum Woensel. De politiemensen die naar het winkelcentrum reden, zagen twee mannen wegvluchten. Op de Bisschop Bekkerslaan konden de mannen achterhaald worden. Ze hadden een rugzak met gereedschap bij zich. Ze zouden bordjes met de teksten opzichter en uitvoering van de keet geschroefd hebben. De bordjes zijn in de buurt teruggevonden. De twee verdachten zijn ingesloten.

Eindhoven: Man bedreigt buschauffeur

Een 18-jarige Eindhovenaar is maandag om 21.50 uur in een bus van het openbaar vervoer aangehouden nadat hij de buschauffeur had bedreigd. De man was met een andere man ingestapt maar die andere man had geen geldig vervoersbewijs. De buschauffeur maakte hem daarop attent. Zijn vriend bedreigde daarna de buschauffeur met woorden. De bedreiger is ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Maandag om 20.45 uur is op de Piazza een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor ingebroken te hebben in een auto die op het Stationsplein geparkeerd stond. Een getuige meldde de inbraak en gaf een goed signalement. De man kon op de Piazza aangehouden worden. Onder zijn jas verborg hij een autoradio, die uit de auto gestolen was. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mannen na bedreiging aangehouden

* Een 44-jarige Eindhovenaar is maandag om 21.05 uur op de Willemstraat aangehouden. Hij zou een medewerker van een horecagelegenheid aan de Willemstraat bedreigd hebben met de dood. De verdachte was de zaak binnengekomen en had klanten lastig gevallen. Toen de medewerker hem sommeerde de zaak te verlaten, bedreigde de verdachte hem. De man is de cel ingegaan.
* Op de Evertsenstraat is maandag om 23.50 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een even oude plaatsgenoot met een schroevendraaier bedreigd en steekbewegingen in zijn richting gemaakt. De verdachte dacht dat zijn vriendin met het slachtoffer op stap was geweest. De verdachte is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Autodieven gepakt

Op het Sprookjesbosch zijn dinsdag om 3.15 uur een 19-jarige vrouw en een 25-jarige man, beiden uit Eindhoven, aangehouden. Zij reden in een personenauto die even daarvoor was gestolen vanaf Nabucco. De eigenaar bemerkte de diefstal en belde de politie. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.

Helmond: Auto weggehaald

Vanaf de Klaverhof is in de nacht van maandag op dinsdag een auto weggehaald. Het gaat om een rode Mercedes Benz 190D (SP-20-TB).

Middelbeers: Aanvulling op persbericht dodelijke aanrijding

Het meisje dat maandagavond rond 18.45 uur om het leven kwam bij een aanrijding op de Westelbeersedijk in haar woonplaats is de 13-jarige Kristel Huijbers uit Middelbeers (zie ook 3e persbericht van maandag 5 juli 2004).

Best: Jongen na mishandeling aangehouden

In zijn woning in Oirschot is maandag om 20.30 uur een 13-jarige jongen aangehouden. Hij had rond 17.15 uur op de Hoofdstraat in Best een 16-jarige jongen uit die plaats mishandeld. Het slachtoffer brak zijn neus. De verdachte zou steeds sms-jes sturen naar de vriendin van het slachtoffer. Het slachtoffer sprak de verdachte daar maandagmiddag op aan. De jongen uit Oirschot is voor onderzoek de cel ingegaan.

Best: Inbraak

Maandagavond is ingebroken in een woonwagen van een kermisexploitant op de Mgr. A.F. Diepenstraat. De deur is opengebroken en uit de wagen is kleingeld met een waarde van ongeveer 1.000,= gestolen.

Budel: Twee flatscreens weg bij inbraak

Dinsdagochtend rond 1.50 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat. De toegangsdeur is opengebroken en uit de zaak zijn twee flatscreens gestolen. De totale waarde is ongeveer 1.000,=.

Lieshout: Woninginbraak

Maandagavond is ingebroken in een woning aan de Roeklaan. Er is een raam opengebroken en uit de woning verdwenen een video- en een fotocamera.

Steensel: Brand in woning, verdachte aangehouden

Maandagavond om 22.30 uur is brand uitgebroken in een woning aan de Weverstraat. Tijdens de brand liep een 43-jarige man verward rond. Hij bleek tijdelijk te verblijven in de woning die in brand stond. Toen hij werd aangesproken, vertelde hij dat hij de gordijnen in brand had gezet. De man is aangehouden en via de GGZE in een ziekenhuis opgenomen.

Veldhoven: Dronken automobilist betrapt

Een 46-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 9.30 uur aangehouden op de Dorpstraat. Agenten zagen hem in een auto op de Witherenstraat rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de man een eindje verderop stoppen. Zijn adem rook naar alcohol, waarna een blaastest is afgenomen. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,35 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Casteren: Tractor met aanhanger gestolen

Vanaf een agrarisch bedrijf aan de Heistraat is een landbouwtractor met daarachter een houtversnipperaar op wielen gestolen. Dat gebeurde tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 8.00 uur.