Time : 11:51:34 AM
Date : Tuesday, July 06, 2004
Sender Name: SSG (Europe) DISTRIBUTION CENTER

Mededeling van SSG (EUROPE) DISTRIBUTION CENTER inzake de stakingdoor haar medewerkers

Persbericht

SSG (Europe) Distribution Center NV mag er trots op zijn een open en opbouwende relatie te onderhouden met zijn werknemers en dit reeds gedurende 9 jaar.

Reeds gedurende 2 jaar heeft de groep onderzocht om zijn installaties uit te breiden door de huidige installaties te verbeteren of naar een nieuwe site uit te wijken. Elementen zoals het steeds moeilijker wordend verkeer naar het geografische verdeelcentrum in Europa, de voortdurende druk van de cliënten voor steeds kortere levertijden, en de onmogelijkheid om uit te breiden op de bestaande site, hebben verplicht de zoektocht op de noord-zuid as van België te richten. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een site in Aubange in de provincie Luxemburg, die beantwoordt aan deze criteria.

De medewerkers werden onmiddellijk op de hoogte gebracht van deze situatie op 20/02/2004 om hen voldoende tijd te bieden om een nieuwe betrekking te vinden. Vanzelfsprekend werd aan elke werknemer een betrekking aangeboden op de nieuwe site.

Begin mei 2004 is SSG (Europe) Distribution Center N.V. een procedure opgestart voor collectief ontslag en heeft zij verscheidene syndicale organisaties ontmoet om een sociaal plan te verwezenlijken.

De voorstellen van de directie, buiten de minima voorzien door de wet, zijn als volgt:

Zij houden namelijk een reeks maatregelen in om de werknemers aan te moedigen vrijwillig te vertrekken en sneller een nieuwe betrekking te vinden, waaronder, hierna geciteerd :

- Een premie van 75% van het maandloon per dienstjaar
- Het toekennen van vakantie om zich aan te bieden bij een nieuwe werkgever

Voor de werknemers die zich niet zouden hebben kunnen reclasseren van nu tot en met de verhuis van het distributiecentrum, biedt de maatschappij

- De volledige compensatie, dus het behoud van de levensstandaard, gedurende 2 jaren voor het verschil tussen de huidige inkomsten en de werkloosheidsuitkeringen of het nieuwe maandloon

- Een vergoeding van een half maandloon per dienstjaar
- De indiening van een dossier prepensioen voor de bedienden vanaf 52 jaar.

De voorstellen van de directie beogen - onder meer - de medewerkers toe te laten in de best mogelijke omstandigheden een nieuwe betrekking te vinden en hen te ondersteunen in het geval van een moeizame wedertewerkstelling.

Ondanks veelvuldige ontmoetingen met de vakorganisaties blijven deze laatste vasthouden aan buitenmatige eisen. De eisen van de vakorganisaties komen overeen met het dubbele van alle gecumuleerde winsten van de vennootschap sinds haar bestaan. Deze eisen zouden dus regelrecht naar het faillissement van de vennootschap leiden.

Het valt te vrezen dat zulke situatie de inplanting van nieuwe werkgevers zal bemoeilijken, zonder in te gaan op het negatief effect dat zulke buitensporige acties kunnen veroorzaken bij andere werkgevers.

De directie hoopt dat de medewerkers en de vakorganisaties tot inzicht zullen komen en de voorstellen van de vennootschap zullen aanvaarden.

Contactgegevens:

SSG(Europe)Distribution Center N.V.
Nijverheidsstraat, 15,
1840 Londerzeel

Tel.: + 32 (0) 52.30.11.41
Fax: + 32 (0) 52.30.01.62