KLM

04/030

OPERATIONEEL VERSLAG VOOR DE MAAND MEI 2004

AMSTELVEEN, 5 juli, 2004 - De punctualiteit voor de maand mei laat een verbetering zien ten opzichte van de maand april. In vergelijking tot een jaar geleden zijn de resultaten echter lager. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat die periode zich kenmerkte door veel flexibiliteit vanwege een verminderde vluchtuitvoering door SARS en de oorlog in Irak. Ook de nieuwe Europese wetgeving die beperkingen oplegt aan het vervoer van koffers zonder passagier draagt onder meer in negatieve zin bij aan het resultaat.

Van alle korte- en middellange afstandsvluchten is 88.4% op tijd aangekomen en 86% op tijd vertrokken. Ten opzichte van vorig jaar een vermindering van respectievelijk 4.6% en 3%. Hiermee is de aankomstpunctualiteit goed voor een eerste plaats in vergelijking tot de naaste concurrenten, de vier grootste luchtvaartmaatschappijen in Europa. Van alle korte- en middellange afstandsvluchten is 99.5% volgens planning uitgevoerd, wat KLM een gezamenlijke eerste plaats oplevert.

De punctualiteit van de lange afstandsvluchten ligt 5% boven de score van april 2004, en 3% onder de score van vorig jaar. Dit resulteerde in 85.6% voor aankomst- en 81.2% voor vertrekpunctualiteit. KLM staat in de maand mei bovenaan waar het gaat om de aankomstpunctualiteit. Van de lange afstandsvluchten is 99.7% volgens planning uitgevoerd. KLM presteerde hiermee gelijk aan het AEA gemiddelde.

Het aantal nagezonden bagage is historisch laag. Van alle koffers kwam 1.25% niet tegelijkertijd met de passagier aan op hun bestemming. Gemiddeld 85% van de vermiste bagage wordt binnen 48 uur alsnog op de bestemming afgeleverd. Hiermee staat KLM samen met Air France op een gedeelde eerste plaats ten opzichte van concurrenten British Airways en Lufthansa.