Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stichting Kwaliteitsbevordering Kleinschalig Personenvervoer (SKKP)

RUIM 17 MILJOEN EURO AAN EUROPESE SUBSIDIES VOOR KWALITEITSVERBETERING IN

DE TAXIBRANCHE

Dinsdag 6 juli heeft de heer M.M.D. van Eeghen, Directeur ? Generaal Personenvervoer van het ministerie Verkeer en Waterstaat, namens de minister de eerste diploma's voor het verplichte examen uitgereikt aan geslaagde taxichauffeurs.
In dit kader maakt SKKP bekend dat taxiondernemers subsidie kunnen krijgen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor het opleiden van hun taxichauffeurs. SKKP is als O&O-fonds het aanspreekpunt voor projecten ter verbetering van de kwaliteit en de dienstverlening in de taxibranche. SKKP heeft in samenwerking met HB Inventure voor de gehele taxibranche een ESF-subsidie aanvraag opgesteld en ingediend gericht op scholing van taxichauffeurs. Het Agentschap SZW heeft op deze aanvraag een positieve beschikking afgegeven van ruim 17 miljoen euro.
Deze ESF-subsidie kan enerzijds gebruikt worden voor de financiering van de opleiding en het examen voor het nieuwe verplichte diploma, daarnaast stimuleert deze subsidieregeling deelname aan vakgerichte opleidingen welke vrijwillig gevolgd kunnen worden. De subsidieregeling sluit daarmee goed aan op branche initiatieven en wensen van Minister Peijs ter verbetering van de dienstverlening en het imago van de taxibranche. SKKP brengt op korte termijn de Opleidingscatalogus Taxi uit met daarin alle op de taxichauffeur gerichte opleidingen, cursussen en trainingen waarvoor ESF- subsidie te verkrijgen is. Naast de Basisopleiding gericht op het wettelijk verplichte CCV Chauffeursdiploma Taxi en de Vervolgopleiding voor het CCV Vakdiploma Taxichauffeur treft men in deze catalogus een groot aantal cursussen en trainingen aan die gericht zijn op de meer specialistische aspecten van het vak van taxichauffeur. Taxiondernemers, waaronder ook de zogenaamde eigenrijders (ZZP-ers), die gebruik willen maken van deze subsidieregeling kunnen hierover informatie vinden op www.skkp.nl.


---

Achtergrondinformatie voor de redactie
SKKP is het O&O-fonds voor het taxivervoer. SKKP heeft als doel het behartigen van de belangen en het bevorderen van de kwaliteit en daarmee van het imago van de taxibranche. SKKP is in de taxibranche erkend als aanvrager voor ESF-subsidies. Met het ontwikkelen van opleidingen heeft de taxibranche uiting gegeven aan het streven tot het verbeteren en waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening in de taxibranche. Meer informatie over SKKP staat op: www.skkp.nl.

HB Inventure is een adviesbureau gespecialiseerd in subsidieadvies, innovatieadvies, projectmanagement en beleidsadvisering gericht op arbeidsmarktbeleid en HRM-vraagstukken. De ontwikkeling en uitvoering van omvangrijke projecten gericht op scholing en werkgelegenheid staan hierbij centraal. HB Inventure heeft vele referenties bij grote bedrijven, gemeenten, O&O-fondsen, zorg- en onderwijsinstellingen. Meer informatie over HB Inventure staat op: www.hbinventure.nl.

Het Agentschap SZW beheert namens het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de subsidies uit het Europees Sociaal Fonds. Deze subsidies hebben o.a. tot doel het stimuleren van de bekwaamheden en daarmee de inzetbaarheid van werknemers door middel van scholing. Meer informatie over het Agentschap SZW staat op: www.agentschapszw.nl.

De 6 door SKKP geselecteerde en in de Opleidingscatalogus Taxi opgenomen instituten zijn:
College voor Logistiek; www.cvl.nl
Habilis Mens en Organisatie; www.habilis.nl Jongepier Taxiopleidingen; www.taxiopleidingen.nl Rij-instrukteursopleidingen Nieuwegein; www.tele-educatie.com VTL; www.vtl.nl
VVCR; www.vakopleidingtaxi.nl

Postbus 91
6590 AB Gennep
Telefoon: 0485 ? 541516
Fax: 0485 ? 541848
Internet: www.skkp.nl
E-mail: info@skkp.nl
Contactpersoon: Ruud de Haan (secretaris) 06-53158429