Gemeente Amsterdam

Anne Frank en familiefoto's van Otto in FOAM
11 juni t/m 12 september 2004
5 juli 2004 - FOAM
Anne Frank zou dit jaar op 12 juni 75 jaar zijn geworden. Om haar geboortedag te gedenken is er een fototentoonstelling samengesteld uit de familiealbums van het gezin Frank. De foto's zijn genomen door Otto Frank, Anne's vader, die een enthousiast en getalenteerd amateurfotograaf was.

Anne Frank

Otto Frank legde alle momenten vast die hij belangrijk vond en die hem ontroerden: zijn pasgeboren dochters, hun eerste stapjes, dagjes naar buiten, feestjes. Hij maakte zijn foto's in een tijd waarin fotograferen nog niet voor iedereen was weggelegd. Naast het maken van familiekiekjes experimenteerde Otto Frank met licht, reclamefotografie en met zijn eigen schaduw als onderdeel van het beeld.

De tentoonstelling bevat beelden die nog niet eerder zijn getoond, het is een uniek en intiem historisch document. Door onze kennis van de geschiedenis van Anne Frank en de shoah zijn het bovendien foto's waar we niet meer onbevangen naar kunnen kijken.

Anne Frank - foto's van Otto Frank is van 11 juni t/m 12 september 2004 te zien in Foam_Fotografiemuseum Amsterdam. Open dagelijks van 10-17 uur, do/vr van 10-21 uur. Entree: EUR 5,00 / info: 020 5516500 / www.foam.nl

© Gemeente Amsterdam