CONNEXXION

Connexxion wint concessie Zuidoost-Drenthe

Connexxion heeft een belangrijke slag geslagen in de concurrentiestrijd in het Nederlandse streekvervoer. In Zuidoost-Drenthe heeft zij voor het eerst sinds de invoering van de marktwerking een concessie veroverd buiten het eigen vervoergebied. Het betreft het gebied in de gemeentes Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn.

Connexxion is zeer verheugd met de beslissing van de provincie Drenthe. Met de winst heeft Connexxion vaste voet aan de grond gekregen in het noorden van Nederland. Dit is van belang, mede gezien de aanbestedingen die in de komende periode nog in de noordelijke provincies zullen plaatsvinden.

De lijnen in het gewonnen gebied Zuidoost-Drenthe hebben vooral een ondersteunende functie voor het regionale openbaar vervoernetwerk. De totale omzet van de concessie bedraagt circa 4,5 miljoen euro per jaar. Er gaan 29 bussen rijden en er is werk voor ongeveer 50 fte's. De concessie betreft een periode van zes jaar en gaat in op 12 december 2004.

Het winnen van de aanbesteding geeft het recht om contractbesprekingen te voeren met de opdrachtgever. Gelijktijdig worden er gesprekken gepland met de huidige vervoerder om tot afspraken te komen aangaande de overgang van het personeel naar Connexxion. Connexxion zal vanaf 12 december 2004 het vervoer verzorgen met nagenoeg een geheel nieuwe busvloot. Deze bussen zijn beter voor het milieu en hebben een betere toegankelijkheid.

/////////////////////////////////////////

Alleen voor de pers / nadere informatie:
Coen Sleddering, afdeling Corporate Communicatie Connexxion Telefoon 035 625 1606 of 06 53 12 5041


06 jul 04 13:32