Politie Friesland

Politieberichten van 6/7 (07.00 - 13.00)

Frsylân 06-07-2004 - Voor informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân op 0900 - 8844.

Noordwolde: hennepkwekerij opgerold

Maandagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een pand aan de Molenstraat. Op de eerste verdieping werden twee dozen en een zak hennepresten aangetroffen, alsmede 20 lampen en twee
koolstoffilters. De hennep was geknipt en hing op zolder te drogen. Er werden 304 toppen geteld. Er werd geteeld op voedingbodems, waarin 480 wortelresten en steeltjes van hennepplanten aanwezig waren. Op een tafel werd een redelijk geldbedrag aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen en vernietigd. De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf zal hiervan aangifte doen. Aanhouding worden op korte termijn niet uitgesloten.

Offingawier: identiteit slachtoffer nog niet bekend

De man die gisteren is overleden ten gevolge van een verkeersongeval op de Paviljoenwei te Offingawier (zie hiervoor ook de
politieberichten van vanochtend) is nog niet geïdentificeerd. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan o.a. op de nabijgelegen camping. De technische recherche heeft vingerafdrukken gemaakt in de hoop dat dit de identiteit zal opleveren. Naast het signalement man, 75 80 jaar, grijs haar en bruine sandalen is de fiets van de man bekend. Het merk is Rental, het is een oude fiets met als opvallend kenmerk dat de fiets een sleutelhanger heeft, die waarschijnlijk afkomstig is van Hawaï.Verder zijn er totaal geen tekenen op slachtoffer of fiets die de politie kunnen leiden naar de identiteit.