VAVB

EARA heeft nieuwe voorzitter

PERSBERICHT EARA

Leo Veldhuis nieuwe voorzitter van de European Asbestos Removal Association (EARA)

Baarn, 6 juli 2004 - Leo Veldhuis, in het dagelijks leven directeur bij het bedrijf Van der Linden & Veldhuis Isolatie BV, dat overigens dit jaar zijn 100 jarig jubileum viert, kreeg de voorzittershamer overhandigd tijdens de meest recente vergadering van de EARA van 2 juli 2004 te Baarn. De heer Veldhuis is verder o.a. voorzitter van de Vereniging van Asbestverwijderende Bedrijven (VAVB) en de Vereniging van Isolatie Bedrijven (VIB).

De EARA organiseerde een bijeenkomst op 2 juli jl. met als belangrijkste thema de vorig jaar aangenomen Richtlijn 2003/18/EC. Daarin wordt de oorspronkelijke 'Asbestrichtlijn' 83/477/EEC behoorlijk aangescherpt. Deze aanscherpingen dienen per 15 april 2006 in nationale wetgeving geïmplementeerd te zijn. De nieuwe voorzitter ziet het als zijn taak die implementatie vanuit de EARA te begeleiden met speciaal oog voor het betrokken Europese bedrijfsleven.

In het verlengde van de nieuwe regelgeving liggen vraagstukken als verzekerbaarheid, eenduidigheid van de eisen, handhaving en opleidingsniveau van leidinggevende tot en met de asbestsaneerder. Met betrekking tot dat laatste is in Nederland inmiddels de Stichting Keten Educatie (SKE) actief, welke o.a. tot doel heeft in de asbestwereld te komen tot een kwaliteitsimpuls op het opleidingsgebied.

Aanwezig waren behalve leden van de EARA en vertegenwoordigers van toeleverende bedrijven, de heren H.M.A. Géron, namens het Ministerie van SZW, D. van den Burg namens het Ministerie van VROM, J. Tempelman namens TNO/MEP en mevrouw C. Wortmann-Kool, die tijdens de laatste verkiezingen namens het CDA in het Europees Parlement is gekozen. Zij spraken het vertrouwen uit dat de EARA een actieve speler op het Europese niveau kan zijn, die de belangen van het betreffende bedrijfsleven op adequate wijze kan behartigen.

Meer informatie via de VAVB
Tel. 035-5427525
e-mail: info@vavb.nl


06 jul 04 14:17