FORTIS VASTGOED BELEGGINGEN

Fortis koopt winkelcentrum de Klanderij voor 110 miljoen

Fortis Vastgoed Beleggingen investeert voor ruim Euro 110 miljoen in winkelcentrum de Klanderij

Grootste beleggingstransactie in de winkelbranche van de laatste 10 jaar

Foruminvest en Prowinko Groep nemen met deze transactie afscheid van de Klanderij dat dit jaar na een nominatie van de NRW Jaarprijs en de Neprom prijs, ook genomineerd is voor de FGH Vastgoedprijs.

De deal betreft het op A-1 locatie gelegen winkelcentrum ter grootte van 20.400 m2 winkelruimte en de daarboven gelegen 39 woningen.

Op 30 oktober 2003 werd de Klanderij in Enschede feestelijk geopend voor het publiek: een uiterst modern en eigentijds winkelcentrum met een helder concept, sterke allocatie van anchor tenants, een uitgebalanceerde branchemix en een perfecte integratie van woningen die boven de winkels gelegen zijn met een eigen parkeerplaats voor de deur en een beschermde kinderspeelplaats. Het winkelcentrum de Klanderij heeft 48 huurders onder wie H&M, Media Markt, Mexx, Esprit, Kruidvat, Miss Etam, Vero Moda, Cool Cat en Burger King.

De Klanderij vormt een belangrijke schakel in het winkelcircuit, gelegen tegenover De Bijenkorf, Vroom & Dreesmann, C&A en boven de nieuw gebouwde parkeergarage met 1.700 parkeerplaatsen. Het winkelcentrum heeft in een periode van 8 maanden al een zeer goede reputatie opgebouwd.

Fortis Vastgoed Beleggingen zal dit winkelcentrum in het Fortis Vastgoed Winkelfonds plaatsen. In dit fonds participeren institutionele beleggers waaronder Fortis ASR.

De Klanderij is gerealiseerd door Foruminvest te Naarden en de Prowinko Groep te Amsterdam.

De transactie werd begeleid door Kroese & Paternotte Makelaars te Amsterdam.

Perscontact:
The PR factory
Marjolijn Busman / Genevion Keune

0346 555.232
Marjolijn@tprf.nl


06 jul 04 14:08