Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Politievoorlichter Brandt Keegstra

055-5486054


P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


6 juli 2004


Apeldoorn- bedreiging met wapen n.a.v. verkeerstwist
De politie heeft op maandag 5 juli een 3-tal mensen aangehouden n.a.v. een verkeerstwist op de kruising Lupineweg/Zuiderhoogte. De onenigheid was ontstaan tussen een 34-jarige bestuurder van een bestelbusje en een 22- jarige autobestuurder, doordat de doorgang op de Lupineweg versmald was i.v.m. bouwwerkzaamheden. Tussen beide bestuurders ontstond een woordenwisseling die uitliep op een handgemeen. Vervolgens stapte de vrouwelijke bijrijdster van de 22-jarige autobestuurder ook uit en schopte en sloeg de bestuurder van het busje. Vlak daarna trok de 22-jarige autobestuurder een pistool en bedreigde de bestuurder van het busje. Hierna vertrok hij samen met de vrouw in de richting van de Laan van Osseveld. De gealarmeerde politie kon deze auto even later staande houden op de Laan van Zevenhuizen. Op dat moment bevond alleen de vrouw zich nog in de auto. Zij werd aangehouden. Het wapen werd niet in de auto aangetroffen. Even later werd ook de 22-jarige man aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat het wapen inmiddels in bezit was van een 26-jarige man uit Apeldoorn. Het wapen werd inderdaad bij hem aangetroffen en is in beslag genomen. Ook deze man is voor nader onderzoek aangehouden.
De 22-jarige man, die met het pistool had gedreigd, zal worden voorgeleid. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn- Snelheidscontrole

Op maandag 5 juli is er een snelheidscontrole gehouden op de Deventerstraat.
664 passerende voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan reden er 64 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/ uur.


Apeldoorn- Roodlichtcontrole


Op maandag 5 juli werd er een roodlicht controle gehouden op de Deventerstraat t.h.v. het kanaalpad. Er werden 6 overtredingen geconstateerd. Boete bedraagt 86 euro.


Apeldoorn-Inbraak


In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een pand aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De dader(s) kwamen binnen door een buitendeur te forceren.
Binnen werden enkele vitrinekasten opengebroken. Vervolgens werden er 31 mobiele telefoons, 26 MP3-spelers en een scheerapparaat weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend.


Apeldoorn- diefstal vanuit kinderboerderij


In de nacht van 2 op 3 juli is er ingebroken bij een kinderboerderij aan de Pallietergaarde. Vanuit een volière werd een grote hoeveelheid vogels weggenomen.
Het betreft 4 grasparkieten, 1 splendit, 13 valkparkieten, 4 Afrikaanse roodmussen, 2 seizen, 5 orpington-kippen en 4 zijdehoenders. Hoe de dader(s) toegang tot de kinderboerderij en de volière hebben gekregen is nog niet bekend.



---- --