Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Rapport Antillianenbeleid in Zeven Gemeenten positief over Dordrecht

Dordrecht springt er positief uit voor wat betreft de bestuurlijke en politieke aanpak van het Antillianenbeleid. Dat stelt DOCA Bureaus in het rapport Antillianenbeleid in Zeven Gemeenten. Het rapport is gebruikt bij de evaluatie van het Jaarprogramma 2003-2004 Antillianen in Dordrecht, dat vandaag door burgemeester en wethouders is vastgesteld.

De doelstelling van het Antillianenbeleid is dat de Antilliaanse gemeenschap zich een positie verwerft die niet negatief afwijkt van andere groepen. De evaluatie geeft inzicht in de resultaten van de projecten die in 2003 zijn uitgevoerd. Dordrecht is één van de zeven gemeenten die in de periode 2001 tot en met 2004 een rijksbijdrage voor Antillianenbeleid ontvangen. In de evaluatie wordt geconcludeerd dat de bestuurlijke betrokkenheid in Dordrecht goed is, evenals de sportactiviteiten, de eigen plek voor de doelgroep en het tot stand brengen van informele netwerken.

Wat nog beter kan is de inbreng van de Dordtse Antilliaanse gemeenschap. De inbreng in het beleid en de opzet van activiteiten is nog te gering. Onder meer het instellen van een klankbordgroep moet daar verbetering in brengen. Een andere aanbeveling is dat de gemeentelijke sectoren en de uitvoerende organisaties meer informatie uitwisselen. Dat geldt ook ten aanzien van uitwisseling van informatie tussen de achttien gemeenten die met enige regelmaat overleggen over Antillianenbeleid. Kennis van de doelgroep is van essentieel belang voor het beleid: het systematisch verzamelen van gegevens is daarom noodzakelijk.

Eerder heeft het college al voorstellen gedaan aan de om tot hernieuwd beleid te komen na 2004. De raad stelde hiervoor bij de Kadernota 575.000 beschikbaar. Voor wat betreft specifiek beleid voor Antilliaanse jongeren wort aangesloten bij het nieuwe rijksbeleid. De evaluatienota wordt ter kennisneming toegezonden aan de commissie Onderwijs en Welzijn.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht