Politie Zuid-Holland-Zuid

5/7 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

06-07-2004 - Persberichten district II

MISHANDELING
ALBLASSERDAM Maandag 5 juli is een 35-jarige Dordtenaar aangehouden omdat hij op zaterdag 19 juni een 28-jarige man uit Papendrecht mishandeld heeft. De twee reden beiden in hun auto op de snelweg A15 toen de 35-jarige kennelijk dusdanig geïrriteerd werd door het weggedrag van de ander dat hij hem op de afrit Alblasserdam / Papendracht tot stoppen dwong. Daarna stapte de Dordtenaar uit en sloeg de 28-jarige in zijn gezicht en ging er daarna weer vandoor. De verdachte is in verzekering gesteld.

FRONTALE AANRIJDING
LEERBROEK Zondagmiddag 4 juli is een 49-jarige man uit Almere aangehouden omdat hij op de Weverwijk een frontale aanrijding veroorzaakt had doordat hij niet uiterst rechts gehouden had. Hierbij raakte niemand gewond, wel raakten zijn voertuig en dat van zijn 91-jarige tegenligger uit Leerbroek total-loss. Bovendien had de man teveel gedronken, hij blies 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren.

MOTOR VERSUS AUTO
GORINCHEM Een 31-jarige vrouw uit Utrecht is zondagmiddag 4 juli gewond geraakt nadat zij op de kruising Mollenburgseweg / Stalkaarsen / Willem van Arkellaan werd aangereden door een auto, bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Den Haag. Vermoedelijk verleende de 53-jarige vrouw geen voorrang aan de 31-jarige vrouw die op de Mollenburgseweg reed en van rechts kwam. De 31-jarige vrouw raakte gewond aan haar nek en schouders en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.