Politie Zaanstreek-waterland


JUL-04
LOC: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT

Verdachten zware mishandeling voorgeleid

Een 20-jarige Wormerveerder werd afgelopen maandag voorgeleid aan de officier van justitie en later in bewaring gesteld. Twee andere verdachten, een 19-jarige Krommenieër en een 31-jarige Wormerveerder zullen vandaag worden voorgeleid.
De drie verdachten zijn betrokken bij de zware mishandeling van een 24-jarige Beverwijker, afgelopen woensdagavond in de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Het slachtoffer ligt nog steeds in coma.
De mishandeling was het gevolg van een aantal vechtpartijen, die ontstonden na de wedstrijd Nederland - Porto. De 19-jarige Krommenieër zou in een horecagelegenheid een eveneens 19-jarige vrouw uit Krommenie hebben geslagen, die daardoor een gebroken jukbeen en een ontzette kaak opliep. De vrouw zou vrienden hebben gehaald, waarna er verschillende vechtpartijen ontstonden tussen steeds wisselende groepjes. Voor zover bekend had het slachtoffer part nog deel aan de aanleiding van de vechtpartijen, maar raakte hij daar wel in verzeild.
Hoewel de politie al een aantal getuigen heeft gehoord, wil zij toch nog graag in kontact komen met andere getuigen, die nog geen verklaring hebben afgelegd. Zij kunnen bellen naar de decentrale recherche Zaanstreek via 0900-8844
De politie verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te verrichten.


10.16 04-JUL-04
LOC: PURMEREND, JOHAN WAGENAARSTRAAT

Zestien auto's bekrast

In de nacht van zaterdag op zondag zijn een zestien tal auto's bekrast.
De politie is direct begonnen met een uitgebreid buurtonderzoek. Van de meeste voertuigen waren de motorkappen bekrast. Ook werd er een dak en achterraam bekrast en een antenne vernield.
Getuigen worden verzocht contact opnemen met wijkteam Overwhere op telefoonnummer 0900-8844.

09:01 05-JUL-04
LOC: LANDSMEER

Serie diefstallen uit auto's, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een serie diefstallen uit auto's. De diefstallen werden gepleegd tussen
afgelopen donderdag en zondag. Er werden tot nu toe elf aangiften opgenomen. De politie is een buurtonderzoek begonnen. Tien auto's werden geopend door een portierruit stuk te slaan. De elfde was niet afgesloten. De voertuigen stonden verspreid over Landsmeer geparkeerd.
Uit de meeste auto's werden goederen gestolen. Dit varieerde van navigatiesystemen, radio-cdspelers, gereedschappen, een afstandsbediening en een telefoonlader tot een zonnebril en kleding.
De politie in Landsmeer verzoekt getuigen te bellen met nummer 0900-8844

11:05 06-JUL-04
LOC: PURMEREND, KARAVAAN

Aanhanger met aggregaat gestolen

In het afgelopen weekend werd vanaf een bouwterrein in de wijk Weidevenne een aanhanger met een aggregaat gestolen. De aanhanger stond afgesloten met een disselslot. Het bouwterrein was niet meer afgesloten, omdat er al enkele woningen zijn opgeleverd en bewoond. De aanhanger stond in mul zand en zal daarom vermoedelijk met een zwaar voertuig zijn weggehaald. De aanhanger is zilverkleurig en van het merk Apeco. Het aggregaat betreft een rode Atlas Copco met een stikker van het verhuurbedrijf Bo-rent.


11:21 06-JUL-04
LOC: ZAANDAM, BURGEMEESTER IN 'T VELDPARK

Fietsster te water door hond

Een 50-jarige vrouw uit Zaandam viel in het water, doordat een in het park loslopende hond tegen haar fiets botste. De vrouw werd door omstanders uit het water gehaald. Zij werd niet gewond. De hond werd later door een nog onbekende vrouw geroepen met de naam "Beertje". Het betreft vermoedelijk een bouvier. De vermoedelijke eigenaresse van de hond heeft waarschijnlijk niets van het voorval gezien. De politie verzoekt de onbekende vrouw, of iemand die de eigenaresse van de hond kent, kontakt op te nemen met het wijkteam Zaandam Zuid via 0900-8844

12:00 06-JUL-04
LOC: WORMERVEER, NS STATION
Jongen beroofd van mobiele telefoon
Een 19-jarige jongen uit Wormer werd maandagavond op het NS station beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond omstreeks negen uur op het perron op de trein naar Amsterdam te wachten. Een onbekende man gaf hem een duw en griste gelijk de telefoon uit de handen van de jongen. Daarna rende de dader de stationstrap af en verdween. Het betreft een negroïde man van ongeveer 25 jaar en tussen de 1,70 en 1,85 m lang. Hij had een gespierd postuur en kort zwart kroeshaar. Hij droeg een zwart trainingspak met witte accenten. Een ieder die de dader heeft gezien, of meent hem aan het signalement te herkennen, wordt verzocht te bellen met het wijkteam Wormerveer via 0900-8844 of naar Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-060704


13:00-15:30 05-JUL-04
ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Verkeerscontroles

In Zaandam werden maandag verschillende verkeerscontroles gehouden. Op de Peperstraat werden 's middags 22 bromfietsers en automobilisten aan de kant gezet. De boetes betroffen het niet dragen van de helm, zonder verzekering of bromfietscertificaat rijden, het hebben van een gladde achterband en het fietspad in plaats van de rijbaan gebruiken. Dertien automobilisten droegen geen gordel en twee bestuurders werden bekeurd voor (niet handsfree) bellen tijdens het rijden.
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum werd 's avonds op snelheid gecontroleerd. Twaalf hardrijders ontvingen ter plekke een boete. De hoogste snelheid bedroeg 84 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. Ook een automobilist die zonder rijbewijs BE met een aanhangwagen reed, ontving een boete. Op de Heijermanstraat werd later op de avond op het rijden onder invloed gecontroleerd. In totaal werden 45 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders konden meteen weer hun weg vervolgen.


---- --