Gemeente Utrecht

Echt Utrechts: Nieuwe Utrecht-artikelen nu te koop

Utrecht is een stad om trots op te zijn en dat kan iedereen laten zien! Onder de noemer 'Je vindt 't pas echt in Utrecht' zijn allerlei leuke nieuwe Utrecht-artikelen op de markt gebracht. Ze zijn uitgevoerd in de bekende Utrecht-kleuren rood/wit en ook het stadspromotie beeldmerk met de Dom in het midden van Nederland is er op terug te vinden.

Wat zit er zoal in het assortiment? Een sleutelkoord om nooit meer te hoeven zoeken naar je sleutels. Een lampje voor je mobiele telefoon. Een serie foto's van de jarige Domkerk in een mooi mapje. Petten om je hoofd te beschermen tegen de warme zomerzon. En prachtige T-shirts, bedacht door ontwerpster Meike van Schijndel. Op één van die T-shirts staat een 'Dom'-gedicht, geschreven door Frank van der Lecq, speechschrijver van de burgemeester. Dit gedicht drukt uit wat iedere Utrechter (én iedere bezoeker) voelt bij Utrecht:

Je werk,
je kroeg,
je film,
je straat,
je buur,
je thuis,
je lief,
je kat die spint.

De zon,
de Dom,
de gracht,
het is
echt waar,
dat je
't pas echt
in Utrecht vindt.

Dus ga je naar de camping in Zeeland of naar de Spaanse Costa? Laat zien dat je Utrechter bent! De artikelen zijn te koop bij het Informatie Centrum Utrecht (ICU) in het stadhuis en in de loop van de zomer bij nog meer adressen in de stad.

Voor informatie over prijzen en beschikbaarheid: bel het ICU, 030 - 286 10 43. Je kunt ook kijken op www.utrecht.nl/stadspromotie.

Noot voor de media:
Voor meer informatie over stadspromotie kunt u terecht bij Svante Gustafsson, Communicatiebureau Gemeente Utrecht, telefoon: (030) - 286 15 93.

Utrecht, 6 juli 2004