Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 6 juli 2004

Hoorn 06-07-2004 - 17.00 uur

Rijbewijs ingevorderd

Zwaagdijk, dinsdag 6 juli 2004

Omstreeks 00.30 uur hield de politie op de Westfrisiaweg een automobilist staande, omdat hij met een snelheid van 180 km/u over die weg reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Indien de snelheidsovertreding 50 km of meer per uur bedraagt dan het toegestane, dan is het regel dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Dat was het geval bij de man, 34 jaar en afkomstig uit Hoogkarspel, ook na correctie (168 km/u). Zijn vrouw mocht het stuur overnemen.

Te hoge snelheid, direct afrekenen

Lambertschaag, maandag 5 juli 2004

Tijdens een zogenaamde rijdende controle, uitgevoerd op de Dijkweg tussen 19.00 en 20.30 uur, werden drie snelheidsovertreders bekeurd. Eén van hen was een buitenlander die 127 km/u reed, terwijl daar 80 km/u is toegestaan. Hij moest de overtreding direct betalen, een bedrag van 270 euro. De twee andere overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis.

Grootschalige controle op hennepkwekerijen

Medemblik, dinsdag 6 juli 2004

Vandaag werd een grootschalige controle uitgevoerd op het woonwagenkamp aan de Brakeweg en de Laak te Medemblik. In totaal werd bij zes woningen een plantage aangetroffen. In acht woningen bleek stroom buiten de meter om afgetapt te worden.

Aanleiding voor de controle was het grote stroomverbruik van het woonwagenkamp. De stroom die werd gebruikt was veel te hoog voor een kamp van veertien wagens, terwijl op het kamp ook geen bedrijfsmatige activiteiten worden ontplooid. Bovendien werd er ook een veelvoud gebruikt van hetgeen door de bewoners bij de Nuon werd opgegeven. Het stroomverbruik was aanleiding te veronderstellen dat er stroom werd gestolen en dat er hennepplantage's zouden zijn.

Een groep van dertig politiemensen en medewerkers van de Nuon kwam om iets over half negen het kamp op gereden. Er was voor dat tijdstip gekozen omdat de eventuele kinderen dan naar school zouden zijn. De sfeer op het kamp was goed en er deden zich dan ook geen incidenten voor. Een bewoner reageerde zeer ad rem op de vraag of hij een hennepplantage in zijn schuur had. De man zei met een lachend gezicht: Een hennepplantage? Nu begrijp ik waarom ik nooit in de schuur mag komen van mijn vrouw.

In schuurtjes bij zes woningen werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Gemiddeld stonden er ongeveer 300 planten in met de benodigde apparatuur (lampen, pompen, ventilatoren e.d.). In een geval betrof het een grote loods waarin maar liefst 1100 planten stonden. Nadat monsters waren genomen van de planten, werd de rest van de planten en de apparatuur direct afgevoerd om te worden vernietigd. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

In acht gevallen gaat de Nuon aangifte doen van diefstal van stroom. In de betrokken woningen werd stroom buiten de meter om afgenomen of werd de meter zelf onklaar gemaakt. In een geval werd met een houtje de draaischijf van de meter stil gezet.Ook in dit geval wordt tegen de bewoners proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgen zij een naheffing van de Nuon.
Omstreeks 15.30 uur werd de controle beëindigd.