VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Pia douwes, vera mann en stanley burleson repeteren voor passion

De 12 castleden van Passion, onder wie Pia Douwes, Stanley Burleson en Vera Mann zijn vanmiddag begonnen met de repetities voor de Sondheim-musical Passion. In Cultureel Centrum De Griffioen in Amstelveen repeteren zij zes dagen per week onder leiding van regisseur Paul Eenens (3 Musketiers en The Sound of Music) tot de première op 30 augustus. De eerste try-out van de tour die minimaal 7 maanden duurt, is op 12 augustus in theater De Tamboer in Veenendaal.

Vanmorgen sprak regisseur Paul Eenens de cast- en crewleden toe. Passion is een musical met een bijzonder indringend verhaal en de uitstraling van een kameropera. Hij noemde Passion 'vreemd, maar wel lekker'. De regisseur bedankte hoofdrolspeelster Vera Mann voor het idee om Passion in Nederland te produceren. Ze overtuigde Joop van den Ende ongeveer drie kwart jaar geleden van de mogelijkheden om deze Sondheim-musical aan het Nederlandse publiek te laten zien. Decorontwerper Jos Groenier liet vanmorgen een voorproefje zien van het decor dat momenteel gebouwd wordt. Middels doeken brengt hij de nuances in sfeer over, die bij Sondheim zo belangrijk zijn.

Gebaseerd op de film Passione D'Amore van Ettore Scola, speelt Passion zich af in het Italië van 1863. De jonge, knappe militair Giorgio (Stanley Burleson) wordt overgeplaatst naar een buitenpost en moet hierdoor zijn geheime minnares Clara (Pia Douwes) in Milaan achterlaten. Bij zijn nieuwe regiment maakt hij kennis met Fosca (Vera Mann), het ernstig zieke nichtje van zijn kolonel. De mysterieuze en onaantrekkelijke Fosca ontwikkelt een dwangmatige maar onvoorwaardelijke passie voor Giorgio. Een passie die hem afstoot maar tegelijkertijd diep raakt. Giorgio begint te twijfelen aan zijn liefde voor Clara en ondergaat een onverklaarbare strijd tussen zijn verstand en gevoel. Er ontstaat een gepassioneerde en verscheurende relatie met dramatische gevolgen.

Samen met schrijver James Lapine (winnaar Pulitzer Prize voor Into The Woods) creëert zevenvoudig Tony Awardwinnaar Sondheim met Passion een intrigerende zoektocht naar de diepste verlangens van de menselijke ziel en de verlossende kracht van de liefde. Sondheim componeerde en schreef onder andere Company, Sweeney Todd, A Little Night Music en Into The Woods en is liedtekstschrijver van klassiekers als West Side Story en Gypsy.
De kaartverkoop van Passion is inmiddels geopend. Kaarten kunnen worden gekocht via TopTicketLine (0900- 3005000, 45cpm) of via de theaters waar Passion te zien zal zijn (kijk voor speellijst op www.musicals.nl/passion).

Noot voor de redactie/