PR NEWSWIRE NATIONAL MARKETS

PR Newswire en news aktuell gaan strategische relatie aan...

PR Newswire en news aktuell gaan strategische relatie aan om internationale communicatiediensten aan te bieden.

LONDEN, July 6/PRNewswire/ --

PR Newswire, in Nederland aktief als partner in de joint venture ANP Pers Support, is een strategische relatie aangegaan met news aktuell om communicatiediensten aan te bieden aan Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse bedrijven die een internationaal publiek willen bereiken, en aan internationale bedrijven die een Duits, Oostenrijks en Zwitsers publiek willen bereiken.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000306/PRNLOGO )

Dankzij de individuele bekwaamheid van PR Newswire en news aktuell, de toonaangevende verdeler van bedrijfsnieuws binnen de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), en PR Newswire, de toonaangevende verdeler van bedrijfsnieuws wereldwijd, de meest geavanceerde en zeer gespecialiseerde nieuwsverdeling en mediadiensten aanbieden voor bedrijven die gevestigd zijn in of zaken doen in de DACH-regio, volgens David B. Armon, chief operating officer van PR Newswire.

'De DACH-regio, de thuishaven van vele toonaangevende bedrijven van wereldformaat, vertegenwoordigt een van de meest dynamische en economisch belangrijke regio in Europa. Voor de bedrijven die er zaken doen, is het vermogen om nieuws op een efficiënte en simultane manier lokaal en globaalte communiceren, essentieel om verder te groeien. news aktuell en PR Newswire begrijpen deze behoefte en de huidige alliantie biedt het antwoord,' zei Armon. Omdat news aktuell en PR Newswire zich blijven concentreren op wat ze elk het beste kunnen, biedt de alliantie beide bedrijven de mogelijkheid om een hoogstaande globale communicatiedienst aan te bieden aan klanten in de DACH-regio, doorheen Europa en over de hele wereld.'

Voor PR Newswire versterkt de alliantie de positie van het bedrijf als globale leider in commerciële nieuwsverdeling, media- en monitoringdiensten omdat PR Newswire de leidende positie van news aktuell in de DACH-regio optimaal kan aanwenden. PR Newswire zal nu zijn volledige reeks diensten kunnen aanbieden aan klanten van news aktuell, terwijl het zijn eigen klanten uitgebreidere toegang geeft tot mediacontacten doorheen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Bovendien genieten de leden van PR Newswire nu ook van het voordeel dat hun persberichten door hetzelfde kanaal verdeeld worden als vele andere 'heet van de naald'-verhalen van toonaangevende bedrijfs-, overheids- en zelfs ordehandhavingagentschappen in de DACH-regio.

Door de partnership met PR Newswire, krijgt news aktuell onmiddellijk toegang tot het distributienetwerk van PR Newswire en bereikt zo miljoenen mediapunten over de hele wereld. Bovendien maakt PR Newswire de nieuwe persberichten van de klanten van news aktuell beschikbaar voor meer dan 74.000 journalisten die geregistreerd zijn op PR Newswire for Journalists, Voor het grote publiek via distributie op meer dan 3.600 website en on line databanken en voor miljoenen investeringsprofessionals Via verscheidene financiële nieuwsdatabanken zoals Thomson Financial's First Call Network.

Door samen te werken met één globale partner in plaats van verschillende leveranciers, zal news aktuell zijn klanten een consistent niveau van nieuwsverdeling en communicatiediensten kunnen aanbieden die ongeëvenaard zijn qua uitgebreidheid, efficiëntie en nauwkeurigheid.

'Door onze alliantie met PR Newswire, kunnen de news aktuell klanten genieten van het uitgebreide internationale distributienetwerk, de sterke mediarelaties, de globale klantendienst en de uitgebreide technologie die PR Newswire uitgewerkt heeft gedurende de voorbije 50 jaar,' zei Carl-Eduard Meyer, chief executive officer van news aktuell. 'Tegelijkertijd genieten dePR Newswire klanten van het uitgebreide nieuwsnetwerk van news aktuell, van de langlopende knowhow in de verdeling van persberichten en zijn toonaangevende rol in de Duitstalige media- en PR-sector.'

Over PR Newswire

In zijn 50-jarig bestaan, levert PR Newswire elektronische verdelings-, targeting, opmetings, vertaal- en uitzenddiensten voor zo'n 40.000 klanten wereldwijd die de nieuwsmedia willen bereiken, de investeringsgemeenschap en het grote publiek met hun allernieuwste, geschreven nieuwsontwikkelingen. PR Newswire werd opgericht in 1954, heeft kantoren in 14 landen en stuurt het nieuws van zijn klanten naar vestigingen in 135 landen en in 30 talen. PR Newswire maakt gebruik van het allernieuwste in communicatietechnologie en wordt door journalisten, investeerders en particulieren als een pijler beschouwd. Een van de toonaangevende merken van PR Newswire zijn Disclose en Online MEDIAtlas(TM). PR Newswire is een dochteronderneming van United Business Media plc of London. In Nederland is PR Newswire partner in de joint venture ANP Pers Support Voor aanvullende informatie, surf naar http://www.prnewswire.co.uk . http://www.perssupport.nl

Over news aktuell news aktuell werd opgericht in 1989 en maakt sinds 1994 deel uit van de dpa Deutsche Presse-Agentur groep. dpa is een van de toonaangevende Duitse nieuwsagentschappen met meer dan 50 kantoren in Duitsland en over de hele wereld. news aktuell heeft kantoren in Hamburg, Frankfurt en Berlijn. Voor de Zwitserse markt heeft news aktuell een joint venture met het nationale Zwitserse nieuwsagentschap SDA met een kantoor in Zurich. De Oostenrijkse markt wordt bediend door APA OTS, het distributiebedrijf van het nationale Oostenrijkse nieuwsagentschap APA. De productenreeks van news aktuell omvat de verdeling van geschreven, foto- en geluidspersberichten. Voor bijkomende informatie, surf naar http://www.newsaktuell.de , http://www.presseportal.de,http://www.presseportal.at , http://www.presseportal.ch .

Contactpersoon: Rachel Asche, director, public relations, PR Newswire op

+1.212.282.1929 of +1.646.295.5401

Website: http://www.prnewswire.co.uk
http://www.newsaktuell.de
http://www.presseportal.de
http://www.presseportal.at
http://www.presseportal.ch

Source: PR NEWSWIRE NATIONAL MARKETS

Rachel Asche, director, public relations, +1-212-282-1929, of
+1-646-295-5401, rachel.asche@prnewswire.com, of Pam Clover, Head of Marketing, +44-20-7454-5134, pam.clover@prnewswire.co.uk, beide van PR
Newswire. Foto: NewsCom: AP Archive:
http://photoarchive.ap.org. PRN
Photo Desk, +1-888-776-6555 of +1-212-782-2840


06 jul 04 16:33