Persberichten regio Brabant-Noord 6 juli

's-Hertogenbosch 06-07-2004

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 35-jarige Bossche bij een modezaak aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van kleding. Een medewerker van de zaak zag op het camerasysteem dat de vrouw met meer zichtbare kledingstukken het pashokje in ging dan dat ze eruit kwam. Bij controle bij de uitgang bleek de vrouw een kledingstuk in haar tas te hebben verborgen. Zij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is het rijbewijs van een 21-jarige snelheidsduivel uit Wijk en Aalburg ingevorderd. De man reed op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch 104 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Proces verbaal is opgemaakt.

STOMDRONKEN MAN NAAR ZIEKENHUIS

s-Hertogenbosch Maandagavond is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 45-jarige stomdronken man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. De man zou een grote hoeveelheid sterke drank, drugs en medicijnen hebben gebruikt. Gezien zijn toestand heeft de politie, alvorens hem in te sluiten, de ambulancedienst gewaarschuwd. De man is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

RIJBEWIJS DRONKEN AUTOMOBILIST INGEVORDERD

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 39-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch op Orthen in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man gebruikte ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR ILLEGALE OPSLAG PUIN

Vlijmen Vanmorgen is een 39-jarige Vlijmenaar aangehouden als verdacht van het illegaal opslaan/inzamelen van puin. Rechercheurs van de afdeling milieu van de politie Brabant-Noord constateerden op 25 maart jl. dat de man bouwafval afkomstig van de sloop van een pand aan de Akker in Vlijmen liet storten. Totaal is 600 ton puin gestort op zijn eigen terrein aan de Nassaulaan in Vlijmen. De verdachte heeft geen vergunning om afval te verwerken en/of in te zamelen. E.e.a. is strafbaar gesteld in de Wet Milieubeheer en de Wet op de Economische Delicten.

VERDACHTE STALKING AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 45-jarige man uit Steggerda aangehouden voor stalking. De man wordt ervan verdacht sinds maart zijn 42-jarige ex-vriendin uit s-Hertogenbosch o.a. telefonisch, per mail en SMS te hebben lastig gevallen en te hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ AANRIJDING

Boxtel Vanmorgen is een 39-jarige motorrijder uit Eindhoven op de Rijksweg A2 onder Boxtel gewond geraakt bij een aanrijding met een 35-jarige automobiliste uit diezelfde plaats. De vrouw moest afremmen waardoor de motorrijder, die kennelijk te kort achter de vrouw reed, ten val kwam. De man is met spoed overgebracht naar het Jeroen Bosch ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Over de aard van zijn verwondingen is nog niets bekend.

ALCOHOL ACHTER HET STUUR

Sint Oedenrode
In de nacht van maandag op dinsdag is een 38-jarige automobilist uit Sint Oedenrode op de Corridor in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een proces-verbaal.

BRAND IN JEUGDGEBOUW

Sint Oedenrode
Maandagmiddag is er brand uitgebroken in een jeugdgebouw aan de Dille in Sint Oedenrode. Door de brand heeft de gehele bovenverdieping ernstige schade opgelopen. De politie onderzoek of er mogelijk sprake is van brandstichting. Tijdens de brand was er een grote rookontwikkeling. Volgens de brandweer zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

FIETSER BELANDT NA AANRIJDING IN SLOOT

Schijndel Maandagmiddag is een 15-jarige fietser uit Den Dungen na een aanrijding op de Molendijk-Noord in Schijndel gewond geraakt en in een sloot beland. De aanrijding ontstond toen een 25-jarige automobilist uit Schijndel, komende vanaf de Zuid-Willemsvaart, in een flauwe bocht een andere auto inhaalde en drie hem tegemoet komende fietsers over het hoofd zag. Hij raakte daarbij de fietser. Het slachtoffer is met lichte verwondingen naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

HONDEN GESTOLEN

Veghel
Onbekenden hebben maandagmiddag vanuit de achtertuin van een woning aan de Jan van Galenstraat in Veghel twee honden weggenomen. Het betrof een zwart bruine Yorkshire terrier, met de naam Nancy en een witte poedel die luistert naar de naam Miecky. Beide honden zijn voorzien van een chip.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN

Veghel
De politie heeft maandagmiddag een 13-jarige meisje uit Veghel aangehouden in een winkel aan de Molenwieken in haar woonplaats. Het meisje had diverse schrijfwaren weggenomen uit de winkel zonder te betalen. Ze wordt voor strafafhandeling doorgestuurd naar buro Halt.

VROUW VALT VAN FIETS

Uden Een 38-jarige Udense fietster is maandagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Industrielaan in haar woonplaats. De vrouw viel van haar fiets, vermoedelijk door een epileptische aanval. Door de val raakte ze gewond aan haar hoofd. Ze is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VERDACHTEN OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

Nistelrode De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen met de Poolse nationaliteit, beide 21 jaar en een 26-jarige man met de Nederlandse nationaliteit aangehouden op de Kievitweg in Nistelrode. De politie kreeg een melding dat drie mannen zojuist uit een auto waren gestapt en zich verdacht gedroegen in de wijk. De twee agenten konden de drie verdachten die aan het opgegeven signalement voldeden aanhouden. Daarbij verzette de verdachten zich hevig. Zij werden met pepperspray onder controle gebracht. In die nacht bleek in de wijk in een auto ingebroken te zijn. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. Ze waren in bezit van enkele autoradios die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De politie roept slachtoffers van autoinbraken in de afgelopen nacht in de omgeving van Nistelrode op aangifte te doen op het bureau in Oss.

SNELHEIDSCONTROLE

Mill
De politie heeft dinsdagmiddag op de Wanroijseweg een snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders werden bekeurd voor het overschreiden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Op de Wollenbergseweg kregen eveneens twee bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid daar was 114 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan.

WINKELDIEFJE AANGEHOUDEN

Boxmeer
Een 13-jarig meisje uit Vortum Mullem is maandagmiddag in een winkel aan de Steenstraat in Boxmeer aangehouden. Het meisje had make-up weggenomen uit de winkel zonder te betalen. Ze wordt voor strafafhandeling doorgestuurd naar Buro Halt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Vortum Mullem Een 49-jarige automobilist uit Schaijk is maandagavond betrapt op het rijden onder invloed. Hij had bijna viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. De controle was op de Provincialeweg in Vortum Mullem.