STAYOKAY HOSTELS

Hostel populair onder Nederlandse toerist

HOSTEL POPULAIR ONDER NEDERLANDSE TOERIST
Stijging aantal overnachtingen in 30 Stayokay hostels van 14,7%

Amsterdam, 6 juli 2004. Nederlanders overnachten steeds vaker in een hostel. Het aantal overnachtingen groeide het eerste kwartaal met 14,7% en de trend lijkt door te zetten. Een korte vakantie naar een hostel in eigen land is populair. Het concept van de Stayokay hostels blijkt aan te slaan.

Overnachtingen in Nederlandse hostels stijgt met 14,7% Uit cijfers van Stayokay en het CBS blijkt dat de Stayokay hostels in het eerste kwartaal beter presteren dan de markt van logiesaccommodaties. Deze steeg met 4,6% terwijl de Stayokay hostels een toename van Nederlands bezoek zagen van 14,7%. In 2003 was al een groei te zien vanuit de Nederlandse markt van 5,6%. 'De verwachtingen voor de zomerperiode zijn hooggespannen. Recente berichten geven aan dat het toeristische klimaat in Nederland weer aantrekt, hier hoopt Stayokay ook van mee te profiteren. De meest recente overnachtingcijfers van Nederlandse gezinnen lijken al naar een groei van 18% te gaan', aldus Karina Schilte, directeur Stayokay.

Opleving boekingen van vakanties in Nederland na EK Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBT&C) is er na de EK-teleurstelling een massale opleving van vakanties binnen de landsgrenzen. De Stayokay hostels profiteren ook van deze trend. 'Op de achtergrond speelt mee dat veel supporters hun vakantieplannen voorlopig in de ijskast hadden gezet. Verder telt mee dat ver weggaan geen optie is, want de Tour en de Spelen zullen ook nog worden bekeken', aldus het NBT&C. (bron: persbericht NBT&C 2 juli jl.)

Hostelconcept slaat aan
Uit de cijfers blijkt dat het concept van de Stayokay hostels aanslaat bij het Nederlandse publiek. Stayokay probeert in te spelen op een combinatie van vakantiewensen. 'De keuze qua locaties is divers, de 30 hostels liggen verspreid over heel Nederland, er zijn faciliteiten zoals bij een hotel maar de sfeer is informeler en ongedwongen. De grootte van de kamers varieert van 2- tot 8-persoons kamers en zijn hierdoor geschikt voor gezinnen, dat kan een reden zijn waarom de stijging van deze groep extra groot is. Daarbij is een hostel betaalbaar, iets wat mensen aanspreekt in deze tijden...', aldus Karina Schilte.

Noot voor redactie:
Over Stayokay
Stayokay is een keten van 30 hostels die verspreid liggen over heel Nederland. De hostels liggen op verrassend mooie plekjes, in de duinen, in de bossen, aan het water of in de stad. De Stayokay hostels bevinden zich in unieke gebouwen, van modern tot kasteel of landhuis. Stayokay is onderdeel van Hostelling International, waarbij wereldwijd meer dan 4.000 hostels zijn aangesloten in ruim 60 landen. De organisatie telt 42.500 leden die met hun Stayokay card, de ledenkaart, profiteren van vele voordelen in binnen- en buitenland. In 2003 realiseerden de 30 Stayokay hostels 826.159 overnachtingen.

Stayokay hostels
In een Stayokay hostel voel je je snel thuis. Je vindt hier geen overbodige luxe, maar precies wat je nodig hebt. Je slaapt met je vrienden of gezin op een eigen kamer in een comfortabel stapelbed. En na een goed ontbijt ga je er samen actief op uit. De omgeving verkennen, cultuur opsnuiven of genieten van de natuur. Vanuit een Stayokay hostel kun je namelijk alle kanten uit. Stayokay... 30 hostels op de mooiste plekjes in Nederland.

Voor meer informatie (