Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 6 juli 2004

WWS-12400 Klussenveiling van stichting Tracee
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met deelname aan de klussenveiling van stichting Tracee. Dit gebeurt als ondersteuning van het vrijwilligerswerk. Een van de activiteiten op het gebied van vrijwilligerswerk van Tracee is "Maatschap in Beweging". Dit project is gericht op het interesseren van bedrijven en werknemers voor vrijwilligerswerk. Een van de activiteiten van de stuurgroep Maatschap in Beweging is het doen van klussen door werknemers uit het bedrijfsleven bij maatschappelijke organisaties. Deze klussen zijn op 25 juni met een veiling verdeeld. Het college van Heerlen heeft ook toegezegd een aantal klussen vrijwillig uit te voeren. Het is niet de eerste keer dat dit college vrijwillig de handen uit de mouwen steekt voor Heerlense organisaties. Eind 2003 werd ook al een fors aantal klussen geveild, zoals het doen van activiteiten voor Gered Gereedschap, de Nor, een aantal gemeenschapshuizen en een voetbalclub.

CSA-12628 Inwerkingtreding Wet elektronisch bestuurlijk verkeer per 1 juli 2004 en de gevolgen voor de gemeente Heerlen Het college van B en W heeft besloten dat het voor burgers van de gemeente Heerlen voorlopig nog niet mogelijk zal zijn langs elektronische weg (e-mail) aanvragen, klachten, bezwaarschriften en dergelijke in te dienen. Vanaf 1 juli 2004 zou dit volgens de Algemene wet bestuursrecht (Awb), uitgebreid met de Wet elektronisch bestuurlijk verkeer, mogelijk worden. De gemeente Heerlen heeft echter besloten om van deze mogelijkheid geen gebruik te maken, onder andere omdat de gemeente niet kan voldoen aan de voorwaarde dat het elektronische verkeer even betrouwbaar moet zijn als conventioneel (schriftelijk) verkeer. Ook is er nog geen sluitend systeem om de authenticiteit (bijvoorbeeld de ondertekening) van ingekomen e-mail te controleren. Burgers van Heerlen zullen worden geïnformeerd zodra ook de elektronische weg beschikbaar is om stukken in te dienen bij de gemeente.

CSA - 12401 Overlast discotheek Njoy (Kempkensweg 1) De burgemeester van Heerlen heeft op 23 juni 2004 besloten om discotheek N-Joy aan de Kempkensweg 1 voor de duur van zes maanden te sluiten. Aanleiding hiervoor vormt de ernstige overlast vanuit de discotheek van de afgelopen weken. Deze overlast bestond uit overtredingen van het sluitingsuur, wildplassen door bezoekers, grote samenscholingen voor de discotheek, schreeuwen, vernielingen, ruzies en vechtpartijen, en dit allemaal 's nachts. In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni escaleerde de situatie. Ongeveer tien man gingen met elkaar op de vuist. Twee personen moesten in het ziekenhuis worden behandeld voor hun verwondingen. Een man werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De burgemeester vreest voor verdere escalatie van het geweld als de zaak openblijft. Met de sluiting hoopt de burgemeester de rust te laten terugkeren in de buurt. De exploitant heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de sluiting. Tevens heeft hij de rechter via een voorlopige voorziening verzocht het besluit te schorsen. De rechter doet naar verwachting binnen enkele weken uitspraak

notulen 29 juni 2004

WWS - 11268 Anti-discriminatievoorziening in de gemeente Heerlen vanaf 2005 Het college van B&W heeft ingestemd met de oprichting van een Regionaal Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid. Het locale anti discriminatie bureau Heerlen gaat namelijk fuseren met de anti discriminatie bureaus van Sittard-Geleen en Maastricht. Vanaf 1 januari 2005 vormen de drie besturen een Regionaal Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid. Deze fusie is een logisch gevolg van de Rijksstimuleringsregeling Professionalisering Anti Discriminatiebureaus, waar het bureau van Heerlen aan deelneemt. Vanaf diezelfde datum stopt de rechtstreekse subsidie aan het bureau in Heerlen. Het regionale bureau gaat de krachten bundelen en via een professionele werkwijze en een regionaal netwerk de anti-discriminatievoorziening vormen. In het toekomstige Centrum voor Diversiteit komt een loketfunctie, waar het regionale bureau gebruik van gaat maken. Er blijft binnen de stad dus een duidelijk herkenbaar meldpunt voor registratie en afhandeling van klachten.

.


---- --