Fortis Bank

Nieuwe Directeur Investor Relations bij Fortis

Vanaf 1 september 2004 wordt Robert ter Weijden de nieuwe Directeur Investor Relations van Fortis. Hij volgt Ian Roundell op die terugkeert naar het Verenigd Koninkrijk om zijn loopbaan daar verder uit te bouwen. Robert ter Weijden zal een 6-koppig team leiden en rechtstreeks rapporteren aan Eric Bouwmeester, General Manager Communications.

Fortis is dankbaar voor de belangrijke bijdrage van Ian Roundell aan de ontwikkelingen van de IR activiteiten in het voorbije jaar. Hij verlaat het bedrijf om persoonlijke redenen, maar blijft tot eind oktober beschikbaar als adviseur van Fortis.

Robert ter Weijden (38) is Doctorandus in de Economie (Vrije Universiteit Amsterdam) en is bij Fortis sinds 1993. Hij startte zijn loopbaan bij Fortis Bank Nederland, waarna hij bij Fortis Investments in dienst trad als Product Manager. Sinds 2000 maakt hij deel uit van het Investor Relations team van Fortis.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 23,6 miljard (30/06/2004) en circa 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations:

Brussel:

32 (0) 2 510 52 28
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46