Gemeente Twenterand


Brainstormavond ondernemers recreatie & toerisme

Op het gebied van toerisme en recreatie is de afgelopen jaren hard gewerkt. De gemeente wenst voor de toekomst de toeristisch-recreatieve sector verder te versterken en uit te bouwen. Er wordt daarom een nieuw toeristisch-recreatief beleidsplan ontwikkeld, dat past bij en inspeelt op de huidige ontwikkelingen en vraag van de consument en het bedrijfsleven. Aan Bureau Vandertuuk bv uit Beetsterzwaag is opdracht verstrekt om het plan op te stellen.

De gemeente wil in dit plan voorstellen verwerkt zien die op een breed draagvlak kunnen rekenen. Bij het opstellen van een toeristisch recreatief beleidsplan wil de gemeente graag de ideeën die bij u, als ondernemer, leven meenemen. Daarom wordt op dinsdag 6 juli 2004 een brainstormavond bij Restaurant Zandwijk, Kanaalweg 1 te Vriezenveen gehouden. De avond begint om 19.15 uur. De avond wordt tegen 22.00 uur met een drankje en een hapje afgesloten.

Alle ondernemers op het gebied van Recreatie en Toerisme zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het doel van de avond is om samen te denken en te praten over welke mogelijkheden er op toeristisch-recreatief gebied zijn voor Twenterand. Op actieve wijze wordt deze avond door Bureau Vandertuuk gepresenteerd en vorm gegeven.

Naast de brainstormavond zijn er nog een aantal momenten waarop interactief, met inwoners uit de gemeente, over dit onderwerp wordt gepraat. Ten eerste begeleidt het Lokale Platform Recreatie & Toerisme Gemeente Twenterand het proces. In het platform zitten lokale vertegenwoordigers van R&T in Twenterand. Het internetpanel van de gemeente heeft een aantal vragen over Recreatie en Toerisme beantwoord. De reacties van de panelleden worden meegenomen in deze visie. Ook zal Bureau Vandertuuk een aantal individuele gesprekken voeren met ondernemers over de kansen, bedreigingen en richting voor recreatie en toerisme in de gemeente Twenterand. Bureau Vandertuuk streeft er naar om de visie eind oktober 2004 klaar te hebben.

Mocht u meer informatie willen over de brainstormavond van 6 juli a.s. of wilt u meer informatie over de Visie recreatie & toerisme dan kunt u contact opnemen met Debby Hilgeholt (d.hilgeholt@twenterand.nl of 0546 - 678 691).