Stadsdeel Zeeburg

Voorzitter Tweede Kamer Frans Weisglas in Zeeburg

Op 6 juli 2004 bezocht de Tweede Kamer-voorzitter Frans Weisglas stadsdeel Zeeburg op uitnodiging van het stadsdeelbestuur.

De heer Weisglas werd ontvangen door stadsdeelwethouder Fatima Elatik en stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema, gevolgd door een rondleiding in de Indische Buurt. Een bezoek werd gebracht aan de jongeren van het Pleinen & Parken-team, productiebureau jongerenactiviteiten NowHere en het jongerencentrum De Loods. Daarna vond een gesprek plaats met projectleiders van Justitie in de Buurt en het Jongeren Opvang Team in het politiebureau Linnaeusstraat. Vervolgens een ontmoeting in de Turkse moskee Ulu Camii en een buurtborrel met vertegenwoordigers van de Bewonersvereniging Indische Buurt Hallo Buuv en journalisten in café NAP op het Javaplein. Het bezoek werd afgesloten met een diner op IJburg.

Ontmoeting bij de moskee Ulu Camii

De Kamervoorzitter zei dat hij zeer onder de indruk was van veel goede projecten en initiatieven in Zeeburg. 'In één middag heb ik veel facetten van jullie interessante en gevarieerde stadsdeel gezien.'