Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van donderdag 1 juli 2004

Dinsdag 6 juli 2004:
Inspraakbijeenkomst Parkeerbeleid Meerssen-centrum

Op dinsdag 6 juli aanstaande organiseert de gemeente Meerssen een inspraakbijeenkomst over het nieuwe Parkeerbeleid voor Meerssen-centrum, aanvang 20.00 uur in gemeenschapshuis De Stip, Past. Dom. Hexstraat 10 te Meerssen. Tijdens deze bijeenkomst wordt het parkeerbeleid en het daaraan gekoppelde ontheffingensysteem toegelicht. Aanwezigen hebben de gelegenheid hun mening kenbaar te maken.

Aanleiding. In Meerssen is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een mooier, groener en leefbaarder centrum. Bij de inrichting van hartje Meerssen als aantrekkelijk winkel- en verblijfsgebied vormen een goede bereikbaarheid en parkeren belangrijke aandachtspunten. Voor bewoners en bezoekers, maar ook voor mensen die in het centrum van Meerssen werken. In september 2003 heeft de gemeenteraad goedkeuring gegeven aan het nieuwe parkeerbeleid. Door betaald parkeren wordt het parkeren in Meerssen-centrum beter gereguleerd. Langparkeerders (werknemers) zullen de voor het winkelend publiek bestemde\ kortparkeerplaatsen niet langer in beslag nemen. Werknemers zullen hun auto wat verder weg moeten zetten, en wellicht eerder geneigd zijn om voor een andere wijze van vervoer te kiezen.

Betaald parkeren. Betaald parkeren geldt vanaf 1 december 2004 in de aangewezen parkeerzone van maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur. Op zondag (dus ook op koopzondagen) is er gratis parkeren. Een deel van de bewoners in het centrum kan op eigen terrein parkeren. Voor bewoners (of ondernemers) zonder eigen parkeerplaats kan ontheffing worden verleend. Met deze ontheffing kan op elke vrije plek worden geparkeerd. De Markt valt buiten het betaald parkeren. Maar ook deze bewoners krijgen een ontheffing. Voor mensen met een gehandicaptenparkeerkaart komen er verspreid over het centrum speciale, dichtbij de voorzieningen gelegen parkeerplaatsen.

Schriftelijke inspraakreacties. De nota 'Parkeren in centrum Meerssen: invoering betaald parkeren', het aanwijzingsbesluit en de regels voor het aanvragen en verlenen van een parkeervergunning liggen nog t/m 22 juli 2004 van 9.00-17.00 uur ter inzage bij bureau Communicatie in het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan: het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 90, 6230 AB Meerssen. Na verwerking van de inspraakreacties zal het college het aanwijzingsbesluit en de regels voor het aanvragen en verlenen van een parkeervergunning vaststellen.

De parkeertarieven zijn in juni 2004 door de gemeenteraad vastgesteld.

Over deze tariefstelling (ikv gemeentelijke belastingen) is geen inspraak mogelijk.