MEDISCH SPECTRUM TWENTE

Overleden kankerpatiënt zorgt voor luxe

Enschede, 5 juli 2004 - Dinsdag 6 juli biedt de Stichting Matthijs het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) zes laptops met webcam, vijf relaxfauteuils en een diepvrieskast aan. De Stichting is opgericht na de dood van de 23-jarige Mathijs Kienhuis en zet zich in voor het verwezenlijken van zijn laatste wens: verbetering van de isolatiekamers van het MST. De stichting krijgt inmiddels ook van andere ziekenhuizen verzoeken binnen om verbeteringen aan te brengen aan hun isolatiekamers, waar doodzieke leukemiepatiënten worden behandeld. Het doel is om het verblijf van de jonge kankerpatiënten tijdens de langdurige ziekenhuisopname te veraangenamen. De diepvrieskist is bedoeld voor ijsjes. Leukemiepatiënten eten dit graag als door de chemokuur ook hun keelslijmvliezen zijn aangetast


---
Voor meer informatie
Medisch Spectrum Twente, afdeling Public relations, Angèle Scholtes, telefoon (053) 4872036 of e-mail a.scholtes@ziekenhuis-mst.nl.

Toelichting
Brief voorzitter Stichting Matthijs:

In februari 2002 is onze student Matthijs Kienhuis overleden aan de gevolgen van acute leukemie. Matthijs studeerde commerciële economie aan de Saxion Hogeschool Enschede.Tijdens zijn ziekte heeft Matthijs lange periodes in het ziekenhuis moeten doorbrengen. Gezien zijn verminderde afweer werd hij in een speciale, bacterie-arme kamer verpleegd. In die periode zou hij graag de beschikking hebben gehad over een computer met een snelle internetaansluiting (met webcam) om zo meer contact met de buitenwereld te kunnen houden. Ook een magnetron miste hij, alsmede een luxe stoel. Het standaardbudget van ziekenhuizen voorziet echter niet in dit soort faciliteiten.

Hij heeft toen gezegd dat hij zich hiervoor zou gaan inspannen als hij weer beter was. Dit heeft niet zo mogen zijn. Maar zijn ouders hebben na zijn overlijden besloten een stichting op te richten met als doel het veraangenamen van het verblijf van jonge kankerpatiënten tijdens langdurige ziekenhuisopname. De stichting is in september 2003 opgericht. Het bestuur bestaat uit de moeder van Matthijs, een specialist en een verpleegkundige van het Medisch Spectrum Twente, de huisarts van Matthijs, zijn mentor van de Hogeschool en ondergetekende, MT lid van het instituut waar Matthijs heeft gestudeerd.

Er hebben inmiddels een groot aantal activiteiten plaatsgevonden om geld in te zamelen. Voorbeelden hiervan kunt u vinden op onze website (www.stichtingmatthijs.nl).
Oud medestudenten van Matthijs zijn een groot benefietconcert aan het voorbereiden. Dit zal op 14 juli plaatsvinden.

Momenteel zijn we zover dat we op 6 juli 2004 om 13.00 uur de eerste voorzieningen (laptops, snelle internetverbinding, diepvries, magnetron, luxe stoelen) gaan aanbieden aan Medisch Spectrum Twente te Enschede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Medisch Spectrum Twente, afdeling Public relations, Angèle Scholtes, telefoon (053) 4872036 of e-mail a.scholtes@ziekenhuis-mst.nl.

Met vriendelijke groet

Harry Willemsen
Voorzitter Stichting Matthijs
Medewerker Saxion Hogeschool Enschede


05 jul 04 10:47