Interbrew

Persbericht

Interbrew gaat productiefaciliteiten in Noord-Ierland verkopen

Brussel, 6 juli 2004

Interbrew kondigde vandaag aan dat zij op zoek gaat naar een overnemer voor haar productiefaciliteiten bij de brouwerij Bass Ireland Ulster in Belfast. Deze beslissing volgt op het verlies van contractueel bottelarijvolume door de brouwerij.

De verkoop kan als geslaagd worden beschouwd indien met Interbrew UK een langetermijnovereenkomst kan worden gesloten voor het brouwen en verpakken van bier voor de Ierse markten.

Inmiddels werd het verkoopproces gelanceerd. Het is de bedoeling de transactie af te ronden tegen september 2004.

Blijkt het echter niet mogelijk voor deze productiefaciliteiten een leefbare toekomst te verzekeren, dan zullen ze begin 2005 worden gesloten.

Opmerkingen voor de redacteuren
De brouwerij 'Bass Ireland Ulster' werd opgericht in 1897 en is de enige grote brouwerij in Noord-Ierland. Ze brouwt en tont Bass® en Tennent's Lager® en tont Stella Artois® voor de markten in Noord-Ierland en in de Ierse Republiek.

'Bass Ireland' telt 285 werknemers (waarvan 80 in productie), terwijl 'Interbrew Ireland' 75 mensen te werk stelt in de Ierse Republiek.

Interbrew is een beursgenoteerd bedrijf (INTB - Euronext) gevestigd in België. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1366 en vandaag is het een van de leidende brouwers ter wereld. Interbrew's strategie bestaat erin haar locale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. Interbrew heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Beck's®, Stella Artois®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. Interbrew stelt bijna 50.000 mensen tewerk en heeft activiteiten in 21 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde het bedrijf een netto omzet van meer dan 7 miljard euro. Onlangs bereikten Interbrew en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev), de op vier na grootste brouwer ter wereld, een overeenkomst om InterbrewAmBev op te richten. InterbrewAmBev wordt daarmee de World's Premier Brewer, met een wereldwijd marktaandeel van 14%. Door deze combinatie ontstaat een ongeëvenaard wereldwijd platform, met een positie van nummer één of nummer twee in twintig belangrijke biermarkten - meer dan gelijk welke andere brouwer. InterbrewAmBev zal haar activiteiten toespitsen op Beck's®, Brahma® en Stella Artois®, haar drie wereldwijde topmerken. De combinatie InterbrewAmBev moet nog afgerond worden. 'Interbrew UK & Ireland' stelt 3,400 mensen tewerk en heeft brouwerijen in elk van de vier 'home nations'. Het uitgebreide merken portfolio bevat Stella Artois®, de nummer één luxepils in het Verenigd Koninkrijk, en Tennent's Lager® het best verkopende pilsbier in Schotland. Verder is er nog Boddingtons®, de nummer één "widget" bier in de grootdistributie; Hoegaarden®, hét witbier in het Verenigd Koninkrijk; Bass Draught Ale®; Castlemaine XXX® en Murphy's®.

Contact informatie

Corporate:
Marianne Amssoms Sophia Baah
Corporate Media Relations Director Investor Relations Manager Tel: +32-16-31-57-69 Tel: +32-16-31-54-43
Fax: +32-16-31-59-69 Fax: +32-16-31-57-13
E-mail: marianne.amssoms@interbrew.com E-mail: sophia.baah@Interbrew.com

Interbrew UK: Bass Ireland
Philip Malpass Brian Houston
Corporate Affairs Director Public Relations Manager Tel: +44-1582-397568 Tel: +44 2890 - 609576
Fax: +44-1582-397145 Fax: +44 2890 - 609644
E-mail: philip.malpass@interbrew.com E-mail: brian.houston@interbrew.co.uk


---- --