OUTDARE INTERNET SERVICES BV

NairoBits en Outdare starten cross cultural web development

NairoBits Digital Design School (Nairobi, Kenia) en Outdare Internet Services BV (Rotterdam, Nederland) zijn een pilot gestart om Afrikaans webdesign te combineren met Nederlandse vaardigheden op het gebied van applicatie-ontwikkeling, projectmanagement, en kwaliteitscontrole.

Outdare wenst meer te halen uit off-shore outsourcing dan gebruikelijk in de ICT sector: 'We combineren op deze manier het financiële voordeel met de Afrikaanse urbane beeldcultuur die het NairoBits team eigen is. Er is absoluut sprake van synergie tussen de culturen en dat werkt door in het product. Daarbij hebben we de overtuiging dat HANDEL de sleutel is voor het toekomstig succes van Afrika. Zowel onze motieven als die van NairoBits zijn duurzaam en commercieel, en dat is een gezonde basis' zegt Bart van Maarseveen, algemeen directeur Outdare.

NairoBits denkt met dit project een positieve bijdrage te leveren aan de kansen op de arbeidsmarkt van haar 'schoolverlaters'. Voor dit doel heeft Nairobits recentelijk het MediaLab opgericht: Het MediaLab is een uniek werkervaringsproject waar de beste zes cursisten van NairoBits de mogelijkheid krijgen hun kennis en kunde rond webdesign in de praktijk verder te ontwikkelen.

Na afronding van de pilot wil Outdare een afgebakende dienst neerzetten die speciaal voor de Nederlandse markt Afrikaans webdesign combineert met kennis van geavanceerde web-applicaties. Hiermee wordt het unieke NairoBits eenvoudig te bereiken voor Nederlandse klanten; projectmanagement, communicatie en kwaliteitscontrole kunnen via Outdare in Rotterdam verlopen, wat het proces enorm vereenvoudigt. Ook geavanceerd maatwerk (web-applicatieontwikkeling) kan aanvullend door Outdare worden gerealiseerd.

De pilot betreft een corporate website voor een Nederlandse stichting die vanuit Nederlandse tuinen en landgoederen Zimbabweaanse sculpturen verkoopt. De opbrengsten zijn bestemd voor Afrikaanse educatieve doelen. Het past dan ook helemaal in de geest van dit project om de web ontwikkeling in Afrika, door Keniaanse studenten, tot uitvoer te laten brengen. 'We denken dat er legio bedrijven en instellingen zijn die een band met Afrika hebben en hier op deze wijze uiting aan willen geven. Nederlandse bedrijven kunnen nu dus eenvoudig kiezen voor origineel digitaal Afrikaans vakmanschap waarmee ze een signaal én een impuls kunnen geven' aldus Aniek Bax, coördinator van de pilot; 'Op dit moment zijn in Kenia de eerste concepten al bedacht en teruggekoppeld naar Outdare...'

NairoBits Digital Design School is in 1999 gestart als experiment en door haar succes geëvolueerd tot een professionele organisatie. Het doel van de stichting NairoBits is jongeren uit sloppenwijken van Nairobi op te leiden tot volwaardige webdesigners. Van de eerste basiskennis tot internetgebruik, webontwikkeling, en creatieve ontwerpvaardigheden. Het project is uniek in Kenia.

Outdare Internet Services B.V. is gevestigd in Rotterdam en ontwikkelt gebruiksvriendelijke, geavanceerde websites en internet-applicaties. Outdare heeft speciale aandacht voor open source en open standaarden, en is door de jaren heen betrokken geweest in diverse projecten gerelateerd aan Afrika. Outdare koppelt algemeen belang aan commercie en betrekt haar idealen in haar acties. Outdare is uniek in Nederland.

Relevante links:
www.outdare.nl/nairobits/
www.nairobits.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Outdare, Bart van Maarseveen (e-mail bart.van.maarseveen@outdare.nl, tel.
010-2125200).


06 jul 04 09:00