Stad Utrecht, 08.55 uur

Utrecht 06-07-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT In de omgeving van de Daalsetunnel vond maandagavond een beroving plaats. Hierbij werd een vrouw het slachtoffer.

Omstreeks 21.15 uur liep een 28-jarige vrouw uit Utrecht in de Daalsetunnel. Achter de vrouw kwamen twee jongens op een fiets aanrijden.Op het moment dat de jongens de vrouw passeerden pakte de jongen achter op de fiets de mobiele telefoon uit de handen van de vrouw. Hierna reed het tweetal hard weg in de richting van de 1ste Daalsedijk.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel. 0900 88 44.

Onder invloed op de bromfiets

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfietsbestuurder zonder helm over de Briljantlaan rijden. De 29-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg op de Pelikaanstraat een stopteken. Op het moment dat de Utrechter werd aangesproken roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. Op het bureau wees de ademanalyse 410 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Vredenburg heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 17.15 uur ging bij een winkel aan het Vredenburg het alarm af. Een 44-jarige vrouw uit Utrecht - die op dat moment door de alarmpoortjes liep - werd door de beveiliging staande gehouden. De vrouw bekende direct een aantal kledingstukken gestolen te hebben. De politie werd gewaarschuwd en de Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekende de vrouw ook in een aantal andere winkels goederen gestolen te hebben.

Man aangehouden op gestolen scooter

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen scooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een roze - scooter over de Gangesdreef rijden. De 28-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats droeg geen helm en de agenten wilden hem controleren. De man gaf bij het zien van de politie gas en probeerde weg te komen. De achtervolging werd ingezet. De verdachte had zijn scooter inmiddels in een tuin aan de Gangesdreef gezet en was te voet verder gevlucht.

Op de St. Eustatiusdreef kon de verdachte uiteindelijk aangehouden worden. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de scooter van diefstal afkomstig was. De man werd ingesloten voor verhoor. Tevens zal de Vreemdelingendienst een onderzoek instellen naar de verblijfsstatus van de man.