Stern Groep


6 juli 2004

Persbericht

Stern Groep versterkt garantievermogen

Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, zal met de reeds eerder aangekondigde aandelenemissie, een nieuwe achtergestelde lening en de dividenduitkering in aandelen het garantievermogen aanzienlijk versterken. Na afronding van de emissie beloopt het garantievermogen, inclusief de achtergestelde leningen, van Stern Groep circa ¤ 80 miljoen. Uitgaande van een solvabiliteit voor de dealerlease-activiteiten van 10% en van de autoverhuuractiviteiten van 15%, bedraagt de solvabiliteit van de overige activiteiten bijna 35%. Grootaandeelhouders stellen onderzoek delisting voor.

Aandeelhouders ontvangen dividend in aandelen
Aandeelhouders, vertegenwoordigend 77% procent van de uitstaande gewone aandelen, hebben ervoor gekozen het dividend te ontvangen in de vorm van gewone aandelen. De omrekeningskoers bedraagt ¤ 30. Als gevolg hiervan is het aantal uitstaande gewone aandelen Stern Groep toegenomen tot 3.650.000.

Emissie van 350.000 gewone aandelen
In het kader van de eerder aangekondigde acquisitie van de Budget Rent a Car franchise in Nederland zal Stern Groep 350.000 gewone aandelen uitgeven. De gewone aandelen zullen aangeboden worden aan institutionele beleggers, waaronder bestaande grootaandeelhouders. De inschrijving op deze aandelen staat open tot en met vrijdag 9 juli 12.00 uur. De uitgifte van de gewone aandelen wordt begeleid door Fortis Bank.

Nieuwe achtergestelde lening (AA-krediet)
Ter financiering van de overname van de Budget Rent a Car franchise in Nederland en ter verdere versterking van het garantievermogen zal Stern Groep na afronding van de emissie een nieuwe achtergestelde lening (AA-krediet) van ¤ 12,5 miljoen bij NIB Capital Bank opnemen. Als gevolg van de (gedeeltelijke) staatsgarantie op dit krediet kan de vennootschap zich hiermee op een aantrekkelijke wijze financieren.

Solvabiliteit
Stern Groep heeft reeds eerder een achtergestelde lening (AA-krediet) opgenomen bij NIB Capital Bank, van oorspronkelijk ¤ 10 miljoen, thans pro resto ¤ 8 miljoen. Na afronding van de emissie, inclusief de achtergestelde leningen, beloopt het garantievermogen van Stern Groep circa ¤ 80 miljoen. Uitgaande van een solvabiliteit voor de dealerlease-activiteiten van 10% en van de autoverhuuractiviteiten van 15%, bedraagt de solvabiliteit van de overige activiteiten bijna 35%. Hierbij is reeds rekening gehouden met de verwerking van de overnamebalans van de Budget Rent a Car franchise in Nederland.

Intentie grootaandeelhouders
Stern Groep is met Egeria en NPM in overleg getreden, aangezien deze grootaandeelhouders (met een belang van volgens de laatste gegevens samen 49%) aan de vennootschap te kennen hebben gegeven de mogelijkheid van een public-to-private transactie te willen onderzoeken, hetgeen uiteindelijk in een delisting van de vennootschap zou kunnen uitmonden. Er is nog geen sprake van een gerechtvaardigde verwachting dat overeenstemming over een public-to-private transactie kan worden bereikt aangezien de besprekingen zich nog in een zeer vroeg stadium bevinden. De vennootschap zal de markt over dit onderwerp nader informeren zodra daar aanleiding toe bestaat, maar uiterlijk binnen twee maanden. Het bovenstaande is een mededeling als bedoeld in artikel 9b lid 1 van het Besluit toezicht effectenverkeer.