BedrijfsautoRAI

06-07-2004

Eerste Actros 1841 Lowliner Megaspace voor Versteijnen Logistics

Versteijnen Logistics B.V. uit Tilburg is een toonaangevend logistiek dienstverlener. De zes warehouses in Nederland en Hongarije tellen een oppervlakte van 90.000 vierkante meter. Voor het transport van de goederen heeft het bedrijf de beschikking over 180 trekkende eenheden, 70 trailers en 850 wissellaadbakken.

Voor het transport van volumegoederen en stukgoed maakt Versteijnen Logistics B.V. sinds kort gebruik van een Mercedes-Benz Actros. De positieve geluiden over de nieuwe Actros uit de vakpers zijn aan het bedrijf niet onopgemerkt voorbijgegaan. Nadat de Mercedes-Benz dealer Rüttchen Tilburg langere tijd een Actros als demo ter beschikking had gesteld, kwamen beide partijen snel tot elkaar. Daar de proef naar volle tevredenheid verliep werd recentelijk de eerste Actros van het type 1841 LLS Megaspace aan het wagenpark toegevoegd.

Naast het zeer gunstige brandstofverbruik en de mogelijkheid om veel volume te kunnen vervoeren, zijn ook de eerste ervaringen van de chauffeurs bijzonder positief. Omdat bij het vervoer van stukgoederen dagelijks vele afleveradressen in stadskernen worden bezocht, is de truck onder andere voorzien van een Telligent-Automaat en een navigatiesysteem. Hierdoor kan de chauffeur zich nog beter op de weg concentreren, hetgeen de veiligheid ten goede komt.

Voor optimale zekerheid is bij Rüttchen Tilburg een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten op de Actros 1841 LLS, die jaarlijks circa 125.000 kilometer zal afleggen.