Novum nu ook op intranet rijksoverheid

AMSTERDAM, 20040706 -- Persbureau Novum Nieuws verzorgt per 1 juli de real-time nieuwsvoorziening op RYX, het besloten intranet voor ambtenaren van de rijksoverheid.



Novum levert aan RYX zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag een continue stroom berichten in de categorieën binnenland, buitenland, sport, economie en entertainment/cultuur. RYX is de eerste landelijke afnemer van het halffabrikaat van Novum, een product dat de komende tijd verder zal worden uitgebreid met het oog op mogelijke levering aan de Nederlandse dagbladen en radio en tv-stations.


Novum levert nu al in Nederland, maar ook in het buitenland, eindproducten aan radiostations, kranten, tijdschriften, websites, ondernemingen en (overheids)instellingen. Zo levert Novum aan ruim 100 radiostations, waaronder ID&T Radio en Radio 10 Gold, gesproken radiobulletins. Verder is Novum in Nederland de grootste verspreider van nieuws op het internet, in zowel beeld (foto en video), als geschreven en gesproken woord.


Het Rijksoverheidsintranet (RYX) biedt 125.000 ambtenaren van de rijksoverheid voorzieningen voor vertrouwelijke, betrouwbare en snelle elektronische communicatie en voor het gezamenlijk benutten en delen van kennis. RYX is ondergebracht bij de Stichting ICTU, die kennis en kunde op het gebied van ICT en overheid bundelt. Het nieuwspakket van RYX bestaat behalve de voorziening van Novum ook uit content van enkele landelijke dagbladen.


EINDE PERSBERICHT