Politie Zeeland


O-5951-2004 VERNIELINGEN GEPLEEGD IN SINT MAARTENSDIJK

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er in Sint Maartensdijk diverse vernielingen gepleegd.
In een steegje (nabij de Markt) werd een stroomkastje van de muur los getrokken, bij een huisarts werd een lamp van de muur gehaald en in de richting van de Provincialeweg werd de buitenspiegel van een personenauto omgebogen.
Verder werd een bloembakje op een auto kapot gegooid. Op de hoek van de Dr. Tazelaarstraat en de Parallelweg zijn drie bloembakken van de gemeente op de kop gegooid.
De politie heeft de zaak in onderzoek en verwacht dat de zaak zeer binnenkort wordt opgelost.


Z-5952-2004 TE HARD

Dinsdagochtend rond 11.40 uur is het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Axel ingenomen.
De man reed met een snelheid van 144 km/h over de Parallelweg van de Absdaalseweg. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/h.


O-5953-2004 ZAKKENROLLEN

Tussen dinsdagochtend 10.30 uur en dinsdagmiddag 12.30 uur is een 40-jarige man uit Arcen aan de Grote Markt in Goes door een zakkenroller bestolen van zijn mobiele telefoon.
De telefoon, met onbekende waarde, werd uit zijn broekzak weggenomen.


O-5954-2004 VOORLOPIG PERSBERICHT DODELIJK ONGEVAL

Dinsdagmiddag rond 14.50 uur vond er op de N57 (Oosterscheldekering) bij Kamperland een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
De bestuurder van een Belgische personenauto (identiteit bestuurder is nog onbekend) reed over de N57 komende uit de richting van Vrouwenpolder.
Toen hij, vermoedelijk, ging inhalen kwam hij frontaal in aanrijding met de Nederlandse personenauto, bestuurd door een 33-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, die uit tegenovergestelde richting kwam.
De Nederlander raakte bekneld en werd door de brandweer uit zijn auto gehaald.
Hij werd door personeel van de traumahelikopter behandeld en zwaargewond (precies letsel is nog onbekend) per ambulance onder politiebegeleiding overgebracht naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam.
De bestuurder van de Belgische personenauto overleed ter plaatse.
De N57 werd in beide richtingen afgezet (voor het landen van de traumahelikopter en opruimen van het wegdek). Het verkeer werd ter plaatse omgeleid. De weg werd rond 18.00 uur weer vrijgegeven.