2e persbericht van dinsdag 6 juli 2004

Eindhoven 06-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hoofdagent (48) Politie Brabant Zuid-Oost geschorst

Met ingang van maandag 5 juli jl. is een 48-jarige hoofdagent van Politie Brabant Zuid-Oost, werkzaam in de basispolitiezorg van de afdeling Eindhoven-Binnenstad, geschorst. Uit een intern onderzoek tegen de man is gebleken dat hij zich meermaals schuldig heeft gemaakt aan disproportioneel geweld ten opzichte van verdachten. In een enkel geval is geweld gebruikt terwijl dit helemaal niet was toegestaan. Totdat de Korpsbeheerder definitief heeft beslist over de positie van de 48-jarige hoofdagent is hij geschorst. Tevens heeft deze hem medegedeeld voornemens te zijn hem wegens zeer ernstig plichtsverzuim te ontslaan. Naast dit disciplinaire traject loopt ook nog een strafrechtelijk traject. Hieruit zal blijken of hij zich ook nog voor de strafrechter moet verantwoorden.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Sondervick zijn dinsdag tussen 8.40 en 11.10 uur 949 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 108 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Veldhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Run 2100 Provincialeweg Kempenbaan is dinsdag tussen 8.15 en 9.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Hier werden negen bekeuringen uitgedeeld voor het niet stoppen voor het rode verkeerslicht.