3 e persbericht van dinsdag 6 juli 2004

Eindhoven 06-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen na inbraak woning

In een woning aan de Barrierweg is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen via een niet afgesloten klapraam aan de achterkant van de woning. Uit het pand werden twee mobiele telefoons, een verrekijker en een portemonnee weggenomen. Ook werden de autosleutels meegenomen waarmee vervolgens de zilvergrijze Ford Mondeo van de bewoners, met het kenteken XL-LG-47, werd gestolen.

Eindhoven: Aangehouden voor handel in harddrugs

Op het Stationsplein is dinsdag rond 16.20 uur een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs. Bij hem werden drie bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Fietster gewond

Op de kruising Offenbachlaan Glinkastraat is dinsdag rond 16.30 uur een 27-jarige fietster gewond geraakt. De vrouw reed vanaf de Glinkastraat de kruising op en verleende hierbij geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Eindhoven die van rechts aan kwam rijden. De fietster liep een gebroken been op en is overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Helmond: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Heistraat is tussen maandag 16.30 uur en dinsdag 8.40 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Weggenomen werden enkele pakjes sigaretten, een paar duizend euro en een weegschaal.

Deurne: Hennepkwekerijen ontmanteld

Op een woonwagencentrum aan de Beukenstraat heeft de politie dinsdag aan het einde van de middag een pas ingerichte hennepkwekerij en een onlangs geoogste hennepkwekerij ontmanteld. De oogst van de ruim 400 hennepplanten werd nog op het terrein aangetroffen. De geoogste kwekerij bevond zich in een schuurtje achter een woning. In een woning werd de onlangs ingerichte kwekerij met eveneens zon 400 planten aangetroffen. De hennep en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De politie heeft een 36-jarige verdachte bewoonster en een 44-jarige verdachte bewoner verhoord. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lieshout / Nuenen: Verdachten van beroving bromfiets aangehouden

Na een onderzoek zijn dinsdagmiddag in hun woning in Nuenen twee jongens van 17 jaar aangehouden. De twee zouden eerder die middag op de Dorpsstraat in Lieshout een 16-jarige jongen uit die plaats van zijn bromfiets hebben beroofd. Twee jongens op een bromfiets versperden de jongen toen de weg en duwden hem van zijn bromfiets. Vervolgens zijn de daders weggereden met twee bromfietsen. De verdachten

zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Liessel: Verkeerscontrole

Op de Leenselseweg is dinsdag tussen 15.30 en 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 55 voertuigen gecontroleerd. Vijf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en één voor een verlopen APK.

Reusel: Snorfietster gewond

Op de kruising Buspad De Hoeven is dinsdagmiddag rond 13.00 uur een 20-jarige snorfietster uit Bladel gewond geraakt. De vrouw reed over De Hoeven richting Reusel. Op de eerdergenoemde kruising verleende een 33-jarige automobilist uit Reusel, die over het Buspad vanuit Reusel reed, geen voorrang aan de vrouw waardoor een aanrijding ontstond. De Bladelse is met onder andere verwondingen aan haar hoofd en benen overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Waalre: Auto gestolen

Vanaf de Eekhoornlaan is tussen maandag 22.15 uur en dinsdag 7.30 uur een zwarte Volkswagen Bora met het kenteken 22-GX-RG gestolen. De auto stond op de oprit van een woning geparkeerd.