Gemeente Delfzijl

Persbericht

07-07-2004
Krewerd, Weiwerd, Nansum en Losdorp krijgen Waarschuwings en Alarmerings Systeem

INFORMATIE

In de dorpen Krewerd, Weiwerd, Nansum en Losdorp worden masten geplaast ten behoeve van het Waarschuwings en Alarmerings Systeem. Daarvoor is er door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl toestemming verleend aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voor het plaatsen van de apparatuur op gronden die in het bezit zijn van de gemeente Delfzijl.

Op verzoek van de Raad van de gemeente Delfzijl is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en de gemeente Delfzijl gekeken naar 'witte vlekken' in het Waarschuwings Alarmerings Systeem (WAS) binnen de gemeente Delfzijl. Het Waarschuwings Alarmerings Systeem wordt met de volgende locaties uitgebreid:
- Kloosterweg te Krewerd;

- Provinciale weg te Godlinze/Losdorp;

- Kruising Hogelandsterweg/Dijkweg te Nansum;
- Kruising Achterweg/T.J. Jansenweg te Weiwerd. Voor het plaatsten van de sirenes moet voor de locaties in Nansum en Krewerd nog wel, in het kader van de Monumentenwet, goedkeuring komen van de Rijksdienst Oudheidkundig Bodemonderzoek. De sirenes worden in de loop van 2004 geplaatst.