Stadsdeel Amsterdam-Noord

Opening centrum Natuur en Milieu Educatie

Nieuwe gebouw verbruikt geen energie

Woensdag 7 juli opent de voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Joke Peppels, samen met Kees Diepeveen, wethouder milieu, de nieuwbouw van Natuur en Milieu Educatie aan het J. H. van Heekpad. Stadsdeel Amsterdam-Noord geeft het goede voorbeeld met dit bijzonder duurzame gebouw. Het natuur- en milieu-educatief centrum zal in een jaar net zoveel energie opwekken als gebruiken. Dit is mogelijk door middel van zonnepanelen voor opwekking van electriciteit en warm water, extra isolatie met schapenwol, opslag van warmte en koude in de bodem en natuurlijk ook dubbele beglazing. Al deze maatregelen zijn op een speelse manier zichtbaar gemaakt in een expositie.

De afdeling NME richt zich voornamelijk op educatie van kinderen in het primair onderwijs met het schooltuinprogramma en natuurthema weken op school. Daarnaast stimuleert de afdeling NME de betrokkenheid van bewonersgroepen van het Stadsdeel Amsterdam-Noord bij het behouden en verbeteren van de kwaliteit van natuur en milieu in de eigen leef- en woonomgeving.

Juist bij een eigen gebouw dat voor educatieve doeleinden gebruikt wordt is het zinnig om iets bijzonder innovatiefs te realiseren. Als het gebouw klaar is kunnen de kinderen zien wat duurzaam bouwen nou precies is en waarom het zo belangrijk is. Zorgvuldig omgaan met je omgeving zodat mensen in de toekomst ook kunnen genieten van een mooi en schoon Amsterdam-Noord!

Met de nieuwbouw krijgt NME tevens ruimte en betere faciliteiten voor het ontvangen van bewonersgroepen.