Ministerie van Financiën

Persbericht

PERS-2004-105

Den Haag, 06 juli 2004

Officiële opening nieuw belastingkantoor in Almelo

Woensdagmiddag 7 juli verricht minister Gerrit Zalm van Financiën de officiële opening van het nieuwe belastingkantoor aan de Stationsstraat in Almelo.

Intensief ruimtegebruik en duurzaam bouwen zijn de basis geweest voor het ontwerp van het nieuwe belastingkantoor in Almelo. Er is een interieur ontworpen met zowel afgesloten werkplekken als open overlegruimten, waardoor er inderdaad een intensief ruimtegebruik is gerealiseerd. Wat betreft het duurzaam bouwen, hebben veel aspecten daarvan in het uiteindelijke ontwerp een plaats gekregen. Dit zijn onder andere: aandacht voor daglichttoetreding, gebruik van hoogfrequentverlichting en het gebruik van warmte- en koude-opslag in de bodem.

De Rijksgebouwendienst (Rgd) heeft zorg gedragen voor de realisatie van dit huisvestingsproject. De bouw heeft twee jaar in beslag genomen.

In het nieuwe gebouw zijn de volgende onderdelen van de Belastingdienst gehuisvest: Belastingdienst Oost, kantoor Almelo, FIOD-ECD, Belastingdienst/CICT en Belastingdienst/CFD. In totaal werken er 500 mensen.