Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Herveld, twee mannen gewond bij een frontale aanrijding
Publicatiedatum: 07-07-2004

Bij een frontale aanrijding op de Johan Mathijssenweg in Herveld zijn dinsdagavond twee bestuurders gewond geraakt. Een 26-jarige man uit Andelst reed achter een vrachtautocombinatie over de Mathijssenweg in Herveld. Op het hoogste gedeelte van het viaduct over de A-15 passeerde de man de vrachtautocombinatie en reed daarbij over de doorgetrokken streep aan de linkerzijde van deze rijbaan in de richting van de Hoofdstraat te Herveld. Op dat moment reed een tegemoet komende auto, met daarin een mannelijke bestuurder -leeftijd en woonplaats nog niet bekend- het viaduct omhoog. Op het viaduct zag de 26-jarige de tegemoet komende auto te laat. Flink remmen kon niet meer baten, waardoor beide voertuigen frontaal tegen elkaar botsten. Beide mannen zijn met onder meer nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen voor medisch onderzoek. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe, 85 bekeuringen voor ontwijken file A325
Publicatiedatum: 07-07-2004

Bij een file op de A325 richting Nijmegen heeft de politie dinsdagochtend 85 bestuurders bekeurd die via de extra rijbaan ter hoogte van knooppunt Ressen de file probeerden te ontwijken. De overtreders reden in de richting van Nijmegen en reden via een groenstrook aan de rechterzijde naar een extra rijbaan die leidt naar de afrit Bemmel. Zij zijn bekeurd met een bon van 95 euro.

Tijdens een verkeerscontrole in Driel en Heteren die aan de spontane ingelaste controle vooraf ging, zijn vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tevens zijn vier bestuurders bekeurd voor niet handsfree bellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Ede - spelletje voetbal loopt uit de hand:dagvaarding
Publicatiedatum: 07-07-2004

Een uit de hand gelopen spelletje voetbal in Ede heeft een 14-jarige Edenaar onlangs moeten bekopen met een dagvaarding. De jongen zou op 14 maart van dit jaar een 13-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld.

Beide Edenaren trapten die zondag samen met enkele leeftijdsgenoten een balletje op een speelveldje aan de Gerard Doustraat. Een sliding van de 14-jarige tegen de 13-jarige liep uit op een woordenwisseling. De woordenwisseling ontaardde in een handgemeen, waarbij de 13-jarige naar eigen zeggen het onderspit delfde. Hij zou door de 14-jarige verschillende malen in het gezicht zijn geslagen, waarna hij op de grond viel. Vervolgens zou hij nog enkele malen zijn geschopt. Het slachtoffer raakte gewond en deed aangifte. Politieonderzoek leidde naar de 14-jarige verdachte, die daarover later aan de tand werd gevoeld. Hij bekende en kreeg in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606