Politie Groningen

Persberichten woensdag 7 juli 2004

provincie Groningen 07-07-2004 -

Groningen: man (39) aangehouden voor heling
De politie trof dinsdagnacht een 36-jarige man uit Groningen aan bij een gebouw aan de Dierenriemstraat. Hij had een plastic tas bij zich met goederen waarvan hij de herkomst niet duidelijk kon maken. In de zak zat onder andere een radiocassetterecorder en diverse soorten losse snoep. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Laan 1940 1945 (70 km) werd dinsdagavond een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid van 920 voertuigen werd gemeten. 126 bestuurders overtraden de maximumsnelheid. In Haren werden op de Rijksstraatweg 566 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 38 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten overtreding 80 km per uur. 370 voertuigen werden gemeten op de Ulgersmaweg (50 km). 36 reden te hard en de hoogste overtreder reed 84 km per uur.

Groningen: rijden onder invloed
Een 61-jarige automobilist uit Groningen werd dinsdagavond gecontroleerd in de Gerbrand Bakkerstraat nadat hij twee lege bierblikjes uit zijn auto had gegooid. Hij bleek te rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies de man een promillage van
1.0. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal en een bekeuring voor het weggooien van de blikjes.

Groningen: hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast
In een woning aan de Nijensteinheerd ontdekte de politie dinsdagochtend een in werking zijnde hennepplantage. In totaal werden 210 hennepstekjes aangetroffen en de gebruikelijke apparatuur. Daarbij een overstromende regenton die voor de wateroverlast zorgde waarop de buren de woningbouwvereniging hadden gewaarschuwd. De plantage is ontmanteld en ter vernietiging afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Stoepemaheerd en Kajuit werd dinsdagavond een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 18 brommers aan een controle onderworpen. 9 bekeuringen werden uitgedeeld voor onder andere teveel vermogen (2), technische gebreken en geen certificaat. Op het Damsterdiep werden dinsdagmiddag 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordels. Ook werden 3 bonnen uitgedeeld voor het misbruik maken van de busbaan.

Groningen: poging overval op smartshop
Een 21-jarige werknemer van een smartshop aan de Steentilstraat is dinsdagochtend in de winkel overvallen door twee nog onbekende mannen. De mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de werknemer die zich verzette. Er werd op een gegeven moment gespoten met een vloeistof waarop de verdachten de zaak verlieten. De werknemer werd door ambulancepersoneel geholpen voor de vloeistof die hij in zijn gezicht had gekregen. De politie stelt een nader onderzoek in.