Ingezonden persbericht


IBM en LogicaCMG implementeren transformatieproject voor Havenbedrijf Rotterdam met SAP

Amsterdam, 7 juli 2004 - IBM en SAP hebben een overeenkomst gesloten met het Havenbedrijf Rotterdam om de bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren. Het Havenbedrijf wil deze verbetering onder meer realiseren door een vernieuwing van de informatiesystemen. Onderdeel van dit transformatieproces is het in gebruik nemen van ERP-software die IBM Business Consulting Services, LogicaCMG en SAP gezamenlijk leveren en implementeren. Het Havenbedrijf heeft vanwege de compleetheid en de bewezen functionaliteit gekozen voor deze oplossing. Ook de projectaanpak en de nauwe samenwerking tussen IBM, SAP en LogicaCMG speelden daarbij een belangrijke rol. Het Havenbedrijf heeft berekend dat het nieuwe systeem binnen vier jaar is terugverdiend.

De toenemende concurrentie en de spilfunctie van de haven in internationale logistieke ketens als gevolg van de globalisering van de economie, vereisen daadkracht en een meer bedrijfsmatige sturing. Een groot deel van de huidige informatiesystemen van het Havenbedrijf Rotterdam is niet ontworpen om bedrijfsbrede processen te ondersteunen. De meer dan 170 bedrijfsapplicaties zijn steeds moeilijker te beheren en leveren niet de gewenste managementinformatie meer. Dit vraagt om een informatiearchitectuur die gebaseerd is op standaardisatie en een eenmalige vastlegging van gegevens.

De combinatie van de specifieke bedrijfskennis over het Havenbedrijf, de ervaring van IBM Business Consulting Services op het gebied van transformatieprocessen, gekoppeld aan de kennis van de relevante ICT-systemen van LogicaCMG en de bewezen standaardoplossingen van SAP maakt deze samenwerking voor het Havenbedrijf de ideale partner voor dit project. De oplossing die wordt geïmplementeerd is de mySAP Business Suite en biedt functionaliteit op het gebied van onder meer financiën, human resource management, onderhoud, vastgoedbeheer, inkoop en customer relationship management.

Na de zomer wordt een begin gemaakt met de SAP implementatie. Binnen twee jaar zal een groot deel van de activiteiten van het Havenbedrijf worden ondersteund door het nieuwe systeem.



Ingezonden persbericht