Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Achmea besteedt mainframediensten uit aan Atos Origin

Amsterdam/Parijs, 7 juli 2004 - Achmea, onderdeel van Eureko Groep, en Atos Origin hebben overeenstemming bereikt over de uitbesteding van een deel van de Achmea-infrastructuur, namelijk de IBM-mainframe-operatie. Het dienstverleningscontract geldt voor de periode van 1 juli 2004 tot 1 juli 2009 en vertegenwoordigt een contractwaarde van 30 miljoen euro.

De overeenkomst betreft tevens de overstap van een tiental medewerkers van Achmea naar Atos Origin.

De ondertekening van de overeenkomst is het resultaat van een intensieve samenwerking. Met de ondertekening van de overeenkomst zetten beide partijen in op een significante kostenreductie, continuiteit en stabiliteit van de procesgang binnen Achmea. Het mainframe van Achmea verwerkt back-office applicaties voor Centraal Beheer, onderdeel van Achmea.


- EINDE PERSBERICHT -

Over Achmea
Achmea is een maatschappelijk betrokken, toonaangevende en innoverende dienstverlener in Financiële Diensten, Zekerheid en Zorg (All Finance, All Care). Het bedrijf wil klanten de juiste product/dienstcombinaties bieden, waardoor zorgen uit handen worden genomen. Daarbij staat een menselijke benadering van de klanten centraal. Achmea biedt verzekeringen; bancaire en hypothecaire producten; pensioenadministraties; hulpverlening in binnen- en buitenland; preventie- en reïntegratiediensten en services die een gezonde leefstijl bevorderen. Achmea Holding N.V. maakt deel uit van Eureko Groep, een financiële dienstverlener gevestigd in Amsterdam met ondernemingen in veertien Europese landen. Meer informatie: www.achmea.nl.

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks verkopen van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 47.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Tot haar klanten behoren onder meer ABN Amro, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Nuon, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin is genoteerd aan Parijs Euronext en opereert onder de naam Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline, Atos KPMG Consulting en Atos Odysée.

Mediacontacten Atos Origin
Jacqueline Terpstra, telefoon +31 (0) 30 299 5006
jacqueline.terpstra@atosorigin.com

Corporate Communications Achmea
Astrid Spieker, telefoon +31 (0) 30 693 7062
astrid.spieker@achmea.nl


---- --