Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 07-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gestolen boot

VEENENDAAL Op dinsdag 6 juli werd een onlangs gestolen boot bij een bedrijf aangetroffen.

Rond 13.15 uur zag een 53-jarige man uit Dodewaard bij een bedrijf aan de Standaardruiter zijn gestolen boot liggen. De boot was rond 20 mei gestolen.

Politiemensen gingen ter plaatse en spraken met een medewerker van het bedrijf. Hij verklaarde in opdracht van een man de boot te koop aan te bieden. Die man, een 30-jarige man uit Wageningen, bevond zich op dat moment op het terrein van het bedrijf. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal, dan wel heling van de boot. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. De boot is in beslag genomen.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdagmiddag 6 juli een verkeerscontrole op de Grote Beer gehouden. Daarbij werden 21 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder gordel en 2 voor het niet handenvrij bellen.

Alcoholcontrole

LEESUM De politie heeft op dinsdag 6 juli van 21.00 uur tot 21.45 uur een alcoholcontrole op de Rijksstraatweg gehouden. Dertig bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Onder invloed

DOORN In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juli is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.30 uur werd op de Dorpsstraat een 37-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 545 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.