PROTEQ DIRECT

Honden in Nederland beter verzekerd dan katten.

Eigenaren van honden sluiten vaker een ongevallen- en ziektekostenverzekering af voor hun hond dan eigenaren van katten. Dit blijkt uit cijfers van Dier & Zorg, de grootste honden en katten verzekeraar van Nederland. In Nederland zijn er circa 2,5 miljoen katten en circa 1,5 miljoen honden, 36.000 honden hebben de Dier & Zorg verzekering. Van de katten zijn dit er 14.000.

Houden mensen meer van honden dan van katten?
Op basis van het aantal honden en katten dat verzekerd is, kan niet geconcludeerd worden dat we in Nederland meer van honden houden dan van katten. Het geeft wel aan dat de eigenaren van honden zich bewuster zijn van de medische kosten dan eigenaren van katten. Een operatie bij de dierenarts kost al snel een paar honderd euro, ongeacht of het een hond of een kat is. Een verzekering tegen ziektekosten is dan een prettige zekerheid.

Risicobeleving
De belangrijkste redenen om een hond / kat niet te verzekeren zijn:
- Mijn huisdier is nooit ziek

- Mijn kat komt nooit buiten

- Als er wat gebeurt, dan zie ik het wel

- Je kunt je overal wel voor verzekeren
De gemiddelde premie voor een ongevallen- en ziektekostenverzekering is circa 10 euro per maand. (De premie is afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van het huisdier). Deze premie valt in het niet als er daadwerkelijk een medisch noodzakelijk ingreep plaats moet vinden door de dierenarts. Helaas komt het dan ook nog steeds voor dat de eigenaar besluit om het dier in te laten slapen omdat er geen geld beschikbaar is voor de behandeling.

Voor de redactie
Dier & Zorg is een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor honden en katten. Dier & Zorg is een onderdeel van SNS REAAL Groep en bestaat inmiddels 5 jaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne van der Zwan. Telefoonnummer: 030 291 45 38. E-mail: marianne.vanderzwan@reaal.nl

Dier & Zorg
Koorstraat 22
1811 GP Alkmaar
www.dierzorg.nl


07 jul 04 11:06