Politie Drenthe

Woensdagochtend

Assen 07-07-2004

Botsen = blazen
PESSE De politie heeft maandagavond een blaasproef afgenomen bij een automobilist die met zijn auto in de sloot was beland. Een 46-jarige man uit Leeuwarden reed over de N375 en kwam met zijn auto, door onbekende oorzaak, in de berm terecht. De rit eindigde aan de linkerkant van de weg. Eerst komt de auto in de sloot, maar door de klap schiet deze er ook weer uit. Het resultaat van de blaasproef was 710 µg/l (1,6 promille). Bij de controle bleek ook dat de man reed met een ongeldig rijbewijs en een onverzekerde auto. De man deed afstand van de auto. Van de politie kreeg de man een dagvaarding en een lift naar het station zodat hij met ander vervoer thuis kon komen.

Bromfiets geschept
ZUIDWOLDE De politie heeft geassisteerd na een ongeval op de kruising Hoofdstraat Oosterweg. Een 49-jarige automobilist uit Zuidwolde wilde afslaan en zag door de laagstaande zon een 16-jarige plaatsgenoot op de bromfiets over het hoofd. De jongeman reed in volle vaart tegen de rechterkant van de auto en klapte tegen de voorruit. Hij werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 36-jarige bromfietster uit Assen had maandag te veel gedronken. Dit bleek nadat er op de Scharmbarg een blaasproef was afgenomen, met een resultaat van 610 µg/l (1,4 promille). De vrouw kreeg een dagvaarding.

ASSEN Eerder op de maandagavond liep een 66-jarige vrouw uit Assen op de Overcingellaan ook al tegen de lamp. De blaasproef gaf een resultaat van 730 µg/l (1,7 promille), goed voor en dagvaarding ook werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Omstanders attendeerden de politie op de vrouw die beschonken in haar auto stapte.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl