Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juli 2004

Identiteit bekend

Identiteit bekend, man overleden in ziekenhuis

Enschede

De man die zaterdag 3 juli jl. na een onwelwording was opgenomen in het ziekenhuis en waarvan de identiteit niet bekend was, is dinsdagavond de 6e juli in het ziekenhuis overleden. In de loop van de dinsdag was de politie achter de identiteit gekomen en was er contact geweest met familie en kennissen van de man. Dinsdagmorgen meldde een getuige, buurman van het slachtoffer, zich aan het afdelingsbureau Enschede-Oost, en vertelde dat hij sinds zaterdag jl.zijn buurman niet meer had gezien en hij vertrouwde het niet. Na het tonen van een in het ziekenhuis gemaakte foto van het slachtoffer, herkende de getuige zijn buurman voor de volle 100%. Het bleek te gaan om een 65 jr. Enschedese man. In de woning van de 65 jr. werd een adressenboekje aangetroffen met adressen van familieleden in Italië en van diverse kennissen in Nederland. Deze laatsten zijn door de politie van de situatie op de hoogte gebracht en de familie in Italië door deze kennissen en het Italiaans consulaat in Amsterdam. Dinsdagavond de 6e om ongeveer 22.30 uur werd vanuit het ziekenhuis doorgegeven dat het slachtoffer in de loop van de avond was overleden. Kennissen van het slachtoffer hebben daarop de familie in Italië van dit overlijden op de hoogte gebracht. (bps: 04-082503)

Aanhouding na diefstal

Man aangehouden die ervan wordt verdacht goederen bij een leegstaande boerderij te hebben gestolen

Enschede

Dinsdagavond 6 juli om ongeveer 22.00 uur melden getuigen dat er op dat moment goederen worden gestolen bij een leegstaande boerderij aan de Bruggertstraat in Enschede. Ter plaatse worden merken en kentekens van twee door vermoedelijk vier daders gebruikte voertuigen doorgegeven. Een onderzoek wordt ingesteld. Omstreeks 22.30 uur wordt een van de voertuigen met daarin 1 persoon, aangetroffen op de Wicher Nijkampstraat in Enschede. In de auto lagen diverse goederen die vermoedelijk bij de leegstaande boerderij zijn ontvreemd. De bestuurder, een 34 jr. Enschedeer, is aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de woensdag is de 34 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-084058)

Aanhouding na diefstal

Man aangehouden na diefstal van mobiele telefoon

Enschede

Mensen van de Koninklijke Marechaussee rijden dinsdagmiddag om ongeveer 13.55 uur over de Ripperdastraat in Enschede. Zij zien twee mannen die achter elkaar aanrennen waarbij de achterste roept dat de voorste moet blijven staan. Een van de marechaussees is uit de auto gesprongen en er achter aan gegaan. De beide rennende mannen waren ondertussen gestopt en toen bleek dat de voorste een mobiele telefoon van de achterste had gestolen. Hierop is de dader, een 32 jr. Enschedeer, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere man, een 54 jr. Enschedeer is aangeraden om naar het bureau te gaan om aangifte te doen. Het bleek toen dat de 54 jr. huisarts is en dat de 32 jr. als patiënt bij hem op bezoek was. Toen de arts even uit de kamer was had de patiënt de gsm van de arts weggenomen, hetgeen nog net door de arts was gezien. De patiënt was daarop het pand uitgevlucht met de arts op zijn hielen. Aan het bureau bleek dat de 32 jr. stelselmatige dader is, waardoor hij in verzekering is gesteld en bij justitie zal worden voorgeleid. (bps: 04-083812)

Aanrijding met letsel

Geen voorrang gekregen, automobiliste naar het ziekenhuis en ter observatie opgenomen

Almelo

Dinsdagmorgen 6 juli om ongeveer 11.30 uur wordt een aanrijding gemeld op de kruising Vriezenveenseweg - Aadijk in Almelo. Bleek dat een 28 jr. automobilist uit Almelo, komende vanaf de Aadijk, geen voorrang verleende aan een evenoude automobiliste ook uit Almelo. Deze laatste werd met onbekend letsel overgebracht naar te ziekenhuis in Almelo, waar ze ter observatie werd opgenomen. (bps: 04-083755)

Gezochte man aangehouden

Man aangehouden die na verlof niet was teruggekeerd in het huis van bewaring

Nijverdal

Werd dinsdagmiddag 6 juli om ongeveer 16.40 uur doorgegeven dat in een woning aan de Guldenroede in Nijverdal een man aanwezig was die na verlof niet teruggekeerd was in het huis van bewaring in Alphen aan de Rijn. Bij de komst van de politie vluchtte deze man de woning uit maar hij kon even later in de buurt worden aangehouden. Omdat hij op z'n kousen was weggerend werd hij eerste meegenomen naar de woning aan de Guldenroede om zijn schoenen en andere spullen op te halen. In de woning wilde hij niet meer mee en met de grootst mogelijk moeite, waarbij o.a. pepperspray is gebruikt, kon de man worden geboeid en worden overgebracht naar het bureau. Het bleek te gaan om een 37 jr. man uit Koudekerk aan de Rijn, die nog acht weken gevangenisstraf moest uitzitten. In de loop van de woensdag is hij weer teruggebracht naar een huis van bewaring. Bleek uit een ingesteld onderzoek dat de man op bezoek was gekomen bij een vriendin, die hem echter niet in huis wilde hebben. (bps: 04-083916)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --