Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 juli 2004

Automobilist gewond

Automobilist raakt gewond bij aanrijding

Glane

Een 29-jarige automobilist uit Losser reed dinsdag 6 juli omstreeks 18.40 uur over de Kennebroeksweg in Glane. Op het kruispunt met de Deppenbroekweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Overdinkel. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 33-jarige vrouw nekklachten en beenletsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen werden afgesleept.(bps: 04-084003)

Twee gewonden bij aanrijding

Twee personen raken gewond bij aanrijding tussen personenauto en motor

Goor

Dinsdagavond 6 juli reed een 25-jarige motorrijder uit Markelo over de Meidoornstraat in Goor. Op het kruispunt met de Berkenstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto, bestuurd door een 41-jarige man uit Goor. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij beide bestuurders rug- en nekletsel opliepen. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-084015)

Dronken automobilist aangehouden

Autobestuurder blijkt bij controle teveel alcohol gedronken te hebben en wordt aangehouden

Ambt Delden

Politieagenten controleerden dinsdag 6 juli rond 18.00 uur een automobilist op de Rijssenseweg in Ambt Delden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,20 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-084038)

Valse naam opgegeven

Bij controle gaven twee brom(snor-))fietsers een valse naam op

Borne

Dinsdagmorgen 6 juli omstreeks 11.45 uur controleerden politieagenten een snorfietser op de Grotestraat in Borne. De jongen kon geen bromfietscertificaat tonen. Hij gaf zijn personalia op, die bij navraag echter niet bleken te kloppen. De agenten hielden de jongen vervolgens aan. Nader onderzoek wees uit dat het ging om een 15-jarige jongen uit Borne. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het opgeven van een valse naam en het rijden op een snorfiets terwijl hij nog geen 16 jaar is. De jongen werd na verhoor overgedragen aan zijn ouders. (bps: 04-083724)

Dinsdagavond 6 juli werd een bromfietser gecontroleerd op de Torenlaan in Borne nadat politieagenten gezien hadden dat hij zonder helm reed. Ook hij gaf in eerste instantie een valse naam op. Het bleek hierbij te gaan om een 34-jarige man uit Borne. Hij werd bekeurd voor het opgeven van een valse naam en het niet dragen van een helm. (bps: 04-084088)

Winkeldief opgepakt

Man steelt telefoons uit winkel en komt na een paar dagen terug om het daarbij behorend basisstation te stelen; een medewerker houdt hem aan en draagt hem over aan de politie

Hengelo

Dinsdagavond 6 juli werd omstreeks 20.30 uur gemeld dat winkelpersoneel twee dieven had aangehouden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bleek dat een 55-jarige man uit Apeldoorn in bijzijn van een hem bekende 60-jarige vrouw uit Hengelo een telefoon met basisstation uit de winkel had gestolen. Personeel had beide verdachten aangehouden nadat zij de kassa waren gepasseerd zonder de goederen af te rekenen. Politieagenten hielden beide verdachten aan. Een medewerker van de winkel vertelde dat beide personen een paar dagen daarvoor ook in de winkel waren gezien. Toen werden twee precies dezelfde telefoons gestolen maar had de dader de basisstations laten liggen. Beide verdachten werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De 60-jarige vrouw werd nog diezelfde nacht heengezonden omdat onderzoek uitwees dat zij niet bij de diefstal betrokken was geweest. De 55-jarige verdachte werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De twee telefoons die eerder in de winkel werden gestolen, zijn inmiddels in zijn woning aangetroffen. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-084011)

Hennepkwekerij ontmanteld

Na aantreffen van een hennepkwekerij met ongeveer 1500 planten, houdt de politie de huurder van het pand aan

Delden

In een bedrijfspand aan de Sluisstraat in Delden trof de politie dinsdagmiddag 6 juli een professionele hennepkwekerij aan met ongeveer 1500 planten. De huurder van het pand, een 38-jarige man uit Almelo, werd omstreeks 14.00 uur op genoemde locatie aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en na overleg met justitie vernietigd. (bps: 04-083825)

Openbare dronkenschap

Na eerste melding van overlast komt dronken man er met een waarschuwing vanaf, na de tweede melding wordt hij aangehouden

Hengelo

Woensdag 7 juli kwam omstreeks 00.30 uur een melding binnen van overlast aan de Bachstraat in Hengelo. Op het moment dat politieagenten op genoemde locatie aankwamen, kwam hen een 33-jarige buurtbewoner tegemoet. De man was zeer luidruchtig en zichtbaar onder invloed van alcohol. Na een flinke waarschuwing van de agenten, ging de man al schreeuwend zijn woning in. Omstreeks 01.45 uur kwam er wederom een melding binnen van overlast door de 33-jarige man. Veel buurtbewoners waren hierdoor wakker geworden. Hierop hielden de agenten de man in zijn woning aan en brachten hem over naar het politiebureau, alwaar hij ter ontnuchtering werd opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-084080)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --