Gemeente Haarlem


7 juli 2004
sector Publieksdienst

188/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
E-mail
Telefoon
Fax
Nummer

Steunpunten voor ouderen en gehandicapten worden verder ontwikkeld

Haarlem Werkt gaat loket Schalkwijk en loket Noord exploiteren

Op dinsdag 6 juli 2004 heeft het college van B en W van Haarlem besloten om de loketten voor ouderen en gehandicapten in Schalkwijk en Noord over te dragen aan de Stichting Haarlem Werkt. Het college vraagt Haarlem Werkt een prestatieplan op te stellen, waarin de stichting aangeeft hoe zij de loketten gaan exploiteren en verder ontwikkelen. De gemeente blijft wel als partner betrokken in de uitvoering van de loketten.


De keus van het college is op Stichting Haarlem Werkt (SHW) gevallen omdat de ouderenadviseurs van Stichting Haarlem Werkt vanaf het begin betrokken zijn bij loket Schalkwijk. Bovendien is SHW werkzaam op de gebieden wonen, werken, welzijn, zorg. Het college beschouwt SHW als een deskundige partner voor deze loketten omdat SHW al jaren de functie ouderenadviseurs in huis heeft en veel kennis heeft van de behoeften bij de verschillende doelgroepen van de loketten.


Loket Schalkwijk en -Noord
Haarlem kent een succesvol loket voor ouderen en gehandicapten in Schalkwijk. Het loket voorziet ouderen en gehandicapten van informatie en advies over wonen, welzijn, zorg en financiën Ruim vijf jaar na de opening van Loket Schalkwijk is in april 2004 ook in Haarlem Noord een loket voor ouderen en gehandicapten geopend. Met de opening van een tweede loket in Haarlem Noord is voor de gemeente het moment aangebroken om de loketten over te dragen.

Loketpartners
De gemeente blijft betrokken in de uitvoering van de loketten. Medewerkers van de afdeling Zorg en Voorzieningen zitten in het loket om aanvragen voor de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) in te nemen. Andere partners in het loket Noord zijn naast de ouderenadviseurs van Haarlem Werkt, het Regionaal Indicatie Orgaan, de vrijwilligersorganisatie van Radius en De Geestgronden.

Ton Boon, communicatieadviseur
amboon@haarlem.nl
023-5114483
023-5115171
---- --