Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 7 juli 2004

BBeyond lanceert Business Economy SDSL voor het MKB

Vandaag introduceert BBeyond SDSL (Symetrisch-DSL) tegen een fractie van het tarief dat tot nu toe in de markt geldt. Hiermee levert de zakelijke internet provider een snelle en gegarandeerde internetverbinding wat een voordelig alternatief is voor huurlijnen. BBeyond speelt met Business Economy in op de vraag van het MKB naar snelle internetverbindingen tegen een laag tarief en met een servicegarantie. De SDSL-verbinding is beschikbaar vanaf EUR 49. De zakelijke ADSL variant van BBeyond is er vanaf EUR 39.

"Net als grote zijn ook kleine bedrijven meer en meer afhankelijk van internetconnectie, zoals e-mail, toegankelijkheid van de website, gebruik van webapplicaties voor bijvoorbeeld boekhouding en het inwinnen informatie via internet," aldus Maarten de Kroon, salesmanager BBeyond. "Wij merken dat garanties op de beschikbaarheid en de betrouwbaarheid van de connectie van steeds groter belang is voor ondernemers. Een bedrijf zal zijn huur- of ISDN lijnen dan ook niet snel vervangen door efficiëntere en voordeligere DSL-lijnen zonder die garantie. Juist daarom introduceren wij servicegaranties aan onze klanten."

Garantieniveaus
Voor de zakelijke verbindingen in het Business Economy-pakket biedt BBeyond garanties op de beschikbaarheid van de dienst. Klanten kunnen kiezen uit drie service niveaus: Goud, Zilver en Brons. Deze pakketen onderscheiden zich door de openingstijden van de helpdesk, de gegarandeerde hersteltijd in geval van problemen en de gegarandeerde beschikbaarheid van de dataverbinding. Business Economy is ook in combinatie met telefonie beschikbaar en daarmee kan de ondernemer voor een gering bedrag extra zowel spraak als data afhandelen via dezelfde aansluiting.

Over SDSL
SDSL staat voor Symmetric Digital Subscriber Line waarbij dataverkeer gelijktijdig en even snel in twee richtingen (up en down) kan verlopen. Hierdoor is meer dataverkeer mogelijk dan bij ADSL, wat staat voor Asymmetrische DSL. Op ADSL-lijnen is het versturen van informatie sneller dan het binnenhalen. Bij SDSL is dat beide kanten op even snel. SDSL is bij uitstek geschikt voor zakelijke gebruikers zoals grafische bedrijven, bedrijven met verschillende vestigingen of bedrijven die 'remote' applicaties op het eigen netwerk willen beheren en gebruiken.

Over BBeyond
BBeyond is een service provider gespecialiseerd in het leveren van DSL services aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSL en SDSL oplossingen, maakt koppeling van verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt thuiswerkers aan het netwerk van ondernemingen en biedt ze Voice over DSL oplossingen. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het geografisch verfijnde DSL-netwerk van BBned. Deze DSL-aanbieder beschikt over één van de grootste netwerken van Nederland. De belangrijkste investeerder achter BBned is Telecom Italia, waarmee ook BBeyond zich heeft verzekerd van een solide partner. BBeyond is opgericht in maart 2001 en is gevestigd in Hoofddorp.

# # #